Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuut EP Inbetween Colours

IBC

Inbetween Colours is een jonge indierock band uit Amsterdam. Met jong bedoelen we met name de leeftijd van de bandleden, variërend van 18 tot 20 jaar, want de band zelf bestaat namelijk al vier jaar! De vijf jongens spelen al die tijd in dezelfde samenstelling, en dat kun je goed horen op hun debuut EP “Overcome”, een selectie met frisse ongepolijste rock met een trefzekere aanstekelijkheid en een gezonde dosis funk.

De band begon dus vier jaar geleden met hun eerste zelf geschreven nummer “Reflection”, waarvan de video-opname in een park al getuigt van enorm veel plezier en samenspel. Hun geluid begint daarna vorm te krijgen zoals te horen is op hun eerste selectie tracks uit 2013, o.a. te vinden op Bandcamp. Vorig jaar waren ze de winnaar van de categorie Muziek van Kunstbende, een Nederlandse competitie voor jong creatief talent. Daarna gaat het hard, en met het aantrekken van Moke-drummer Rob Klerkx als producer is de volgende stap gezet. De band klinkt meer gefocust, de nummers klinken strakker, maar alles blijft gelukkig heerlijk rauw en energiek. Geen overproductie, maar hun eigen geluid wordt juist versterkt.

Gezien de jonge leeftijd en hun sound die ergens ligt tussen The Strokes, Franz Ferdinand en Hard-Fi hebben we er een veelbelovende band bij in De Lage Landen!

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

 

21 april 2016

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter