LiveRecensies

Recensie: Rüfüs @ Botanique

Rufus 1

RÜFÜS, het Australische dancetrio, kwam afgelopen vrijdag hun nieuwe album “Bloom” voorstellen in de Orangerie. Ze begonnen de show veelbelovend met het opzwepende ‘Brighter’. Het publiek begint meteen mee te dansen. Naarmate ze overgaan in het tweede en derde lied, gaan de steeds gelijkaardige beats al snel vervelen. Tot ze beginnen aan ‘Desert Night’, waarbij er opnieuw wat meer beweging in de zaal komt.

Tyrone Lindqvist, de zanger, ziet eruit alsof hij lid is van één of andere boysband, genre Get Ready. Met zijn veel te groot bloesje met bijpassende lange ketting en zijn pet achterstevoren op zijn hoofd, leek hij vaak wat overdonderd door het publiek. Het trio moet het vooral hebben van het enthousiasme van een grote groep overenthousiaste Australische fans die vooraan het podium staan te feesten. Lindqvist kijkt vaak met een puberachtige ongelovige blik naar het publiek wanneer één van hun teksten, hoewel die niet zo ingewikkeld zijn, luidop worden meegezongen.

rufus 2

Hoewel Tyrones stem en de beats van de groep uiterst dansbaar klinken, slagen ze er toch in om elk liedje langdradig te maken. Elk nummer klinkt ongeveer hetzelfde en is op dezelfde manier opgebouwd: van een rustig begin naar een climax die naar het einde toe wordt uitgemolken, wat het enthousiasme bij het publiek ook danig doet zakken. Ze redden zichzelf door op het einde één van hun bekendste en meest dansbare hit “Like an Animal” te spelen. Dit zorgt voor een knallend einde, waarna ze verdwijnen in de coulissen.

Niet veel later staan ze weer op het podium om nog twee bisnummers te spelen. Eerst kiezen ze voor een, naar eigen zeggen, oud RÜFÜSnummer “Take Me”. Dit wekt nog een matig enthousiasme op bij het publiek. Om te eindigen zetten ze “You Were Right” in, de hit waar iedereen op heeft gewacht. De laatste minuten van het concert zorgen dan ook weer voor een lang meezingmoment. Al bij al was het optreden muzikaal zeker in orde, maar is de muziek eerder gepast op een festivalweide. Deze muziek vraagt om een publiek dat niet aan zijn eerste pintje toe is en zin heeft om te dansen.

 

Setlist:

1 Brighter

2 Sunbeam

3 Tell Me

4 Desert Night

5 Say A Prayer

6 Daylight

7 Be With You

8 Until The Sun

9 Tonight

10 Innerbloom

11 Like An Animal

Bisnummers:

12 Take Me

13 You Were Right

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
LiveRecensies

Griff @ Botanique (Orangerie): Voorzichtige popshow

Griff mag dan wel net naast de titel BBC Sound of 2021 gegrepen hebben, toch lijkt het al een tijdje de goede…
LiveRecensies

S. Carey @ Botanique (Grand Salon): Allesbehalve beangstigend

De naam S. Carey zegt misschien niet iedereen veel, maar als we er de naam Justin Vernon of Bon Iver bijhalen, dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.