Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shape King

Shape King Odyssee

In november 2015 verscheen uit het niets de debuutsingle van Shape King, waar we destijds over schreven. Het is een heerlijk speels en vrolijk electropopnummer, met als thema Liefde & Eenheid van alle mensen in de wereld. Ondanks alle vrolijkheid had het nummer dus eigenlijk best een serieuze boodschap. Dat geldt ook voor de nieuwe single “Odyssey”.

Deze nieuwe single is weer inventief en dansbaar maar wel met een serieuze onderzoeking van onze huidige drukke maatschappij. Hij laat de Griekse mythologische held Odysseus zijn zoektocht naar huis voortzetten in de 21ste eeuw, maar daar wordt hij continue afgeleid. Hij ziet, ervaart en reflecteert. Over morele aftakeling, milieu en de staat als controlemachine.

“I want something better than that. I lost my intuition, but I’m getting it back.”

De videoclip laat de kijker juist niet afleiden, en is zelfs rustgevend, waardoor je echt met Odysseus mee op reis gaat. Op deze manier verpakt Shape King zijn maatschappijkritiek, en dat is erg knap gedaan. Want niet alleen de funky groove van de track blijft hangen, ook zeker de boodschap.

Site / Facebook / Soundcloud / Twitter / Instagram

4 maart 2016

About Author

marckeijzers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief