LiveRecensies

Recensie: Half Moon Run @ AB laat de muziek spreken

halfmoonrunEind oktober kwam de tweede plaat van Half Moon Run, ‘Sun Leads Me On’, uit. Een mooie aanleiding voor een nieuwe Europese tour. Het Canadese viertal was nog maar net in november 2015 verwelkomd in ons Belgenlandje maar maandag stonden ze alweer klaar in Brussel. De zaal van de AB was misschien maar halfvol, het publiek hadden ze toch mee.

Met opener ‘Turn Your Love’ kent de set een stevige aanvang. Het is een energiek begin van wat belooft een potig concert te worden. De zaal doet enthousiast mee en de sfeer zit meteen goed. Ze trekken het in één krachtige lijn door tot aan het vijfde liedje. Daarna is het tijd voor een adempauze en stelt de band zich even voor. Uiteraard in hun charmant Canadees-Frans. Toch houdt de band de interactie met het publiek tot een minimum waardoor er een zekere afstand ontstaat tussen toeschouwers en de groep.

Dit wordt echter ruimschoots goedgemaakt met de muziek die het publiek keer op keer meesleept. Dit dankzij aangedikte versies van nummers waarmee de beide platen zijn neergezet. Het instrumentale mag al eens wat meer doorschijnen en dat loont. De pittige attitude waarmee het viertal hun set speelt, weet alle lege holtes van de halfvolle zaal op te vullen. Hiervoor halen ze ook een heel arsenaal van instrumenten naar boven. Dat gaat van gitaar, drum en keyboard tot mandoline en harmonica. Het brengt een diversiteit in de show die niet misstaat.

Maar net zoals het gezegde ‘kort maar krachtig’ kent deze set in het midden een kleine stagnatie. De liedjes worden rustiger en de aandacht verslapt. Hier had een klein praatje met het publiek niet misstaan. Af en toe is er weer even een kleine opflakkering zoals met ‘Devil May Care’, waar het publiek op een akoestisch en intiem moment wordt getrakteerd.

Dan komt ‘She wants to Know’ die alle ingedommelden weer klaarwakker schudt. De teruggevonden concentratie blijft tot afsluiter ‘Full Circle’. Het lied begint ingetogen en het duurt niet lang voordat de gehele zaal vlijtig meezingt. Ook dit nummer wordt naar het einde toe instrumentaal opgespoten waardoor het concert met volle overtuiging eindigt. De groep komt echter nog terug voor een bisnummer. Een cover van ‘The Band’.

De afstand die de groep tijdens het concert bewaarde, verdwijnt tegen het einde van de avond helemaal. De mannen besluiten zich even onder het volk te begeven en nemen de tijd om met iedereen een kort babbeltje te slaan. Ook selfies waren toegestaan. Op het einde van de avond kreeg het publiek waar het voor kwam, een muzikale traktatie.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Mass Hysteria @ Ancienne Belgique (AB): Chaos in de orde

Sinds Graspop Metal Meeting en Hellfest jaarlijks hetzelfde weekend in juni plaatsvinden, bestuderen metalfans nauwlettend beide line-ups. Het concept van de ‘logoband’…
LiveRecensies

SLIFT @ Ancienne Belgique (AB Box): Intergalactisch stokbrood

Het aantal muzikanten dat je uit Toulouse kunt opsommen, blijft als Belg en zeker als Vlaming eerder beperkt. Toch is er een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.