Filmpje van de week

Filmpje van het jaar 2015

2016 is mooi ingezet. Bij Dansende Beren heb je nog één lijstje te goed om het jaar 2015 echt af te sluiten. Het filmpje van het jaar 2015. Omdat we iedere week uren bezig zijn met ons filmpje van de week is het dan ook noodzakelijk om hier een overzicht van te maken. Al wie ze nog eens allemaal wil bekijken kan dat hier doen. Een top 25 leek ons noodzakelijk om er toch wat visueel schoons uit te halen, nu hier zijn ze!

25. Gestapo Knallmuzik – Sabin und Frank

Op 25 ons laatste filmpje van de week en ook meteen hetgeen dat zich dichtst bij huis bevindt. Een epische battle tussen Frank en Gestapo Knallmuzik rond Sabineke.

24. Babes – I Want Love

Alle absurde filmpjes samen stak dit er toch bovenuit. Vreemde koppels die enkele absurde gewoontes hebben, wat ons betreft: hilarisch.

23. Tame Impala – The Less I Know The Better

Tame Impala was de band van 2015, dit versterkten ze nog eens door hun steengoeie clipjes. Hier hebben we te maken met een basketbalspeler die een cheerleader binnendoet tot er plots een aap opduikt. Muziek en beeld treden hier dan ook perfect in interactie.

22. Eats Everything – Dancing Again

Dansen is ook een onderwerp dat vaak in clipjes terugkomt, hier heb je te maken met enkele werkneemsters die wel weten hoe ze zich moeten amuseren op de werkvloer!

21. Puppy – Do It Again

Puppy is een band waarbij het allemaal niet zo nauw steekt met de professionaliteit. Hier speelt Puppy een show in een parallel universum, of is het een complot om net iedereen te vermoorden?

20. Moon Duo – Animal

Richie Jackson vond het blijkbaar nodig om met ieder voorwerp die hij tegenkwam te skaten. Ook zijn unieke wandelgang maakt dit clipje lachen, gieren en brullen.

19. Bad Bad Hats – Shame

De prijs voor beste “Low budget” gaat naar Bad Bad Hats. De jongedame in dit clipje kent alvast geen schaamte en neemt haar slaatje overal mee naartoe.

18. Delta Heavy – Ghost

Wie herinnert zich nog de paperclip van op Word? Wat zou er toch mee gebeurd zijn? Delta Heavy heeft een theorie.

17. Ducktails – Surreal Exposure

Een jaaroverzicht filmpjes zonder Mac DeMarco is als een café zonder bier. Toch gaat het hier slechts om een gastrol.

16. Fidlar – 40oz. On Repeat

Fidlar deed ons dit jaar nog eens terugdenken aan het goeie oude MTV-tijdperk, vind jij alle referenties terug?

15. Kyle Gass Band – Our Job To Rock

Een filmpje met een boodschap! Geef allemaal je job op, en ga rocken! Dat is de boodschap van deze clip, al is het soms niet helemaal zoals je zelf wilt. Het huidige muziekklimaat aan de kaak gesteld.

14. New Politics – Girl Crush

Ook rare obsessies kregen een plek in het filmpje van de week-overzicht.

13. Metz – The Swimmer

Een wondermooi beeld van Amerika kregen we van Metz en hun zwemvriendje.

12. Arctic Lake – Limits

Let op! Dit clipje is niet voor gevoelige kijkers. Hou je zakdoekjes maar al klaar want dit is een zeer emotioneel nummer. Een krantenbezorger wordt verliefd op een meisje waar hij iedere dag langskomt. Plots verdwijnt ze. De rest is aan jou om te bekijken. De Soundtrack is perfect om het nóg emotioneler te maken!

11. Drenge – We Can Do What We Want

Een melig videoclipje moet nu eenmal doorgespoeld worden. Vernietig alles want, We Can Do What We Want is het niet?

10. Peking Duk – Say My Name (Feat. Benjamin Joseph)

Openen doen we met een danserken. Deze man (Matt McGorry bekend als John Bennett voor de liefhebbers van Orange Is The New Black) wijs je niet zomaar af… of toch wel? Hij heeft in ieder geval vette moves die iedereen aan het dansen zet!

9. The Strypes – Scumbag City

De zieligste man van het jaar vindt zijn liefde bij twee paspoppen. Plots komt er een mannelijke paspop in het spel en wordt de concurrentiestrijd bitter hard.

8. Royal Blood – Out Of The Black

De meest epische battle van het jaar kregen wij van Royal Blood. Wegens te bloedig werden sommige scènes vervangen door cartoons. Of was het budget op? Maar HET WERKT voor deze Britse rockers.

7. Courtney Barnett – Pedestrian At Best

Clown van het jaar 2013, dat is verleden tijd. De teloorgang van een clown, en de opmars van de nieuwe garde. Zeer ontroerend en zet aan tot nadenken, tegelijk een prachtig nummer.

6. Girl Band – Pears For Lunch

Als je gevoel kan tonen met een tv op je hoofd kan dat wel eens handig van pas komen. Ook “Paul” was hier een kanshebber.

5. RAC – Back Of The Car (Feat. Nate Henricks)

De spannendste thriller krijgen we van RAC, al zorgt zijn muziek toch eerder voor een opgetogen sfeertje.

4. Total Babes – Heydays

Een gekke zwaaiende opblaasbare wapperende buisman met armen verliest in één dag tijd zijn volledige hebben en houden. Maar aan het zwembad beseft hij dat het toch beter kan en hij gaat op zoek naar een nieuwe job, met succes.

3. Fall Out Boy – Uma Thurman

De mannen van Fall Out Boy hebben een originele manier bedacht om toch in de top 3 te sluipen. Ze huren een nieuwe secretaresse in en die blijkt wel heel veel leuke dingen te mogen doen. Ook zien we het luilekkerleven van de bandleden. In scène gezet of niet, het blijft leuk om te zien.

2. Radkey – Glore

Kunst moet gepromoot worden. Wat de mannen van Radkey (we vermoeden natuurlijk wel dat ze dit niet zelf voor elkaar hebben gekregen) allemaal met plasticine kunnen is wonderbaarlijk.

FILMPJE VAN HET JAAR

1. Josef Salvat – Open Season

Den Josef lacht met alle clichés die in iedere videoclip voorkomen. Dit vinden wij bij Dansende Beren terecht, want ook ons was het opgevallen dat deze kenmerken in bijna ieder popclipje voorkomen. Gelukkig kan ons Josef ermee lachen en wij ook!

Alle filmpjes in één lijst?

Jawel hier is hij:

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.