Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Freeweights

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Freeweights

freew

Bij ‘neon light pop’ denken wij direct aan jaren ‘80 synthpop voor nachtelijke ritten langs neon-verlichtte gebouwen. Het is de eigen omschrijving van de bandleden voor hun geluid. En inderdaad: de sound van Freeweights is melancholische popmuziek voor zonsondergang. Er is een heel genre gericht op het nostalgische jaren 80 geluid: retropop of retrowave. Andere artiesten die deze sound eigen hebben gemaakt zijn bijvoorbeeld Mitch Murder en natuurlijk Kavinsky (die het openingsnummer voor de film “Drive” leverde).

Er zijn een hoop producers die dansbare instrumentale retrowave maken, neigend naar italo-disco. Freeweights onderscheidt zich daarvan door mooie popliedjes te schrijven. Hun liefde voor de jaren ’80 is oprecht en… niks om je voor te schamen, aldus de band zelf! Hun passie voor details en verfijnde productie maakt hen tot een hoogvlieger. De instrumenten, melodieën en breaks, tot aan de saxofoonsolo’s aan toe: alles klinkt alsof het écht uit de jaren 80 komt. De nieuwe single is wat funkier en heeft ook wel wat weg van Chromeo. Met deze nieuwe bewijst Freeweights zich wederom als een verademing tussen alle andere retrowave artiesten die er zijn!

Site / Facebook / Twitter / YouTube

 

 

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.