Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roméo Elvis – “Malade”

© Marijke Debusschere – CPU

Roméo Elvis is één van ’s lands populairste hiphoppers en beleefde het afgelopen jaar een flinke doorstart in Vlaanderen. Samen met zijn producer/beatmaker Le Motel speelde hij op zowat elk belangrijk Belgisch & Frans festival en is met 2,5 miljoen maandelijkse luisteraars één van de populairste Belgen op Spotify. In de zomer verklapte hij al dat zijn volgende plaat Chocolat zonder zijn maat Le Motel zal zijn, maar op die nieuwe plaat van Roméo zullen we zeker en vast weer kunnen rekenen op heel wat bekend volk. Vandaag mogen we alvast een nieuw nummer verwelkomen met “Malade” waarop we een andere Roméo Elvis te horen krijgen dan we verwacht hadden.

Wie pompende beats en een energieke Roméo Elvis had verwacht, moeten we meteen teleurstellen. Op “Malade” kiest de Brusselaar immers voor een meer poppy en mainstream sound, een keuze die we heel spijtig vinden. Het nummer begint met een rustig zingende Elvis begeleid door een dromerige instrumental. Een moeilijk begin baant zich snel een weg naar een makkelijk te verteren refrein dat best wel nog catchy is. Maar het is vooral vanaf de tweede strofe dat we weer de furieuze rapper in Roméo Elvis te horen krijgen, eindelijk. Het is wat wennen, maar na een paar luisterbeurten is dat al snel vergeten. Desondanks hopen we dat we op Chocolat toch nog de hiphop te horen krijgen waarmee Roméo bekend en geliefd geworden is.

Op zaterdag 20 april krijg je de kans om het nieuwe album voor het eerste live te horen, want Roméo Elvis speelt dan zijn grootste Belgische zaalshow tot nu toe in Vorst Nationaal.

Facebook

 

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Roméo Elvis @ Ancienne Belgique (AB): Steengoede homerun

Het was alweer even geleden dat we de voormalige Belgische hiphoplieveling Roméo Elvis op het podium zagen verschijnen. De laatste keer was…
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "The Rut"

Uit het huwelijk van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) kwam in 2022 het duivelskind Hideous. De Belgische supergroep brengt stevige,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.