Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Claypool Lennon Delirium – “Amethyst Realm”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Claypool Lennon Delirium – “Amethyst Realm”

The Claypool Lennon Delirium is een psychedelische rockband met een authentieke sound. Je herkent de fascinerende muziek van het duo gemakkelijk uit duizenden. Vaak wordt een uitgesponnen mysterieuze sfeer begeleid door catchy riffs en beklijvende zanglijnen. Telkens zorgt The Claypool Lennon Delirium voor een element in hun muziek dat je bij het nekvel grijpt. Je zet je dus best schrap, want het tweetal sleurt je genadeloos mee in hun delirium. In 2016 kwam hun debuutplaat uit en binnen enkele dagen is het eindelijk tijd voor de opvolger. Op 22 februari komt hun tweede plaat South of Reality uit, waarvan nieuwe single “Amethyst Realm” een laatste voorsmaakje is —alhoewel, het is een serieuze voorsmaak.

“Amethyst Realm” is een bijna acht minuten durende trip. Het begint rustig, met langgerekte zanglijnen vol delay en een diepe, catchy bas-riff die de basis van het nummer vormt. Een eerste verrassing zijn de backings met scherpe stem die op de grens liggen tussen praten en zingen. Het doet wat denken aan Jack White en dat is zonder twijfel een meerwaarde. Traag maar zeker bouwt het nummer op. Nieuwe lagen worden toegevoegd en met elke extra klank stijgt het mysteriegehalte. “Amethyst Realm” heeft opnieuw dat beklijvende dat zo typisch is aan The Claypool Lennon Delirium. De sfeer zit weer eens optimaal. Na vijf minuten wordt het tempo opgedreven, weerklinkt een opgejaagde baslijn en krijgen we een gitaarsolo op ons bord. De rockdimensie van de band primeert even, maar er blijven synths aanwezig op de achtergrond, en die nemen vervolgens het voortouw. Een laatste keer horen we het refrein, ditmaal in verhoogd tempo, en blijven we verweesd achter na dit delirium.

Related posts
AlbumsRecensies

The Claypool Lennon Delirium - South Of Reality (★★★★): Wanneer 'nummer' synoniem wordt voor 'trip'

Citytripper? Dan hebben wij het perfecte aanbod voor jou! Aarzel niet, want The Claypool Lennon Delirium biedt je een waanzinnig trip aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.