AlbumsRecensies

Communions – Flesh and Gore, Dream and Vapor EP (★★½): Geslaagde insteek, gebuisd op uitvoering

Communions is een Deense indierockgroep met duidelijke postpunkinvloeden, die zijn repetitieruimte in Kopenhagen onder meer deelt met Iceage. In 2017 sloten ze zich aan bij Fat Possum Records, een label dat onder meer Band Of Horses en The Black Keys onderdak verleende. Onder dat label brachten ze hun eerste langspeler Blue (2017) uit, die bol stond van de interessante indiehooks en catchy refreinen. Zo werd wat afstand gedaan van de donkerdere, meer door postpunk beïnvloede, sound die op binnenkomer Cobblestones (2014) te beluisteren viel.

Ook op Flesh and Gore, Dream and Vapor zijn het vooral de indie-invloeden die zich laten opmerken, al zijn er her en der ook andere genres die de nummers mee helpen kleur geven. Zo gaat de opener, niet geheel verrassend “Flesh and Gore, Dream and Vapor” gedoopt, gehuld in een doorschijnend postpunkjasje. De instrumenten zijn zo gestemd dat ze eighties aandoen, maar de zanglijn die erover gedrapeerd ligt, neigt dan weer veel meer naar hedendaagse indie rock. Interessant nummer, dat het niet onlogisch tot single van deze ep heeft geschopt.

Jammer genoeg is het vet al wat van de soep wanneer de laatste geluidsgolven van het eerste nummer uitsterven. Wat nog volgt zijn zeer degelijke indienummers, die er jammer genoeg te weinig uitspringen om potten te breken. Het fijne samenspel tussen gitaar en basgitaar op “Self-Rebellion” klinkt leuk, en doet wat aan The Cure denken. Spijtig genoeg kan er niet echt een interessant gevolg aan worden gebreid, en is de stem van Martin Rehof duidelijk niet die van Robert Smith. Ook uitmijter “Up North” kent een interessante opbouw en een leuke sfeer, maar is te weinig uitgewerkt om echt van een goed nummer te kunnen spreken.

Communions is en blijft een band om in de gaten te houden, want dat ze muziek kunnen maken, is ook na deze ep duidelijk. Nadat ze het iets gemakkelijkere indie-rockpad hebben bewandeld op Blue, kiezen ze nu resoluut terug voor een donkerder geluid. Daarin moeten ze nog groeien, want de songs hebben te weinig om het lijf om ons geboeid te houden. Daarnaast is ook hun livereputatie volgens ons niet om over naar huis te schrijven. Hopelijk kunnen de Denen hun geslaagde insteek in de toekomst ook uitwerken tot geslaagde nummers en een geslaagd tweede album.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Muzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
LiveRecensies

Froth + Ulrika Spacek + Communions @ Botanique (Les Nuits): Wegdromen in een donker bos

Op de zesde dag van Les Nuits had Botanique een wel erg speciale triple bill voor ons klaar in de Rotonde. Met…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 27 juli - 2 augustus

Ook in de laatste week van Juli en zelfs begin augustus werden weer vele videoclips uitgebracht. Omdat het vakantie is en mensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.