FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tessa Dixson, David Ngyah en Mooneye zijn de winnaars van De Nieuwe Lichting 2019!

De kogel is door de kerk! Uit meer dan 1000 acts en uiteindelijk negen finalisten, stemden de luisteraars van Studio Brussel het meest op Mooneye, David Ngyah, en Tessa Dixson, die zich voortaan winnaar van De Nieuwe Lichting 2019 mogen noemen. Hiermee treden ze in de grote voetstappen van o.a. Tamino, Soldier’s Heart, SONS, Equal Idiots, Portland en Brihang, die de wedstrijd reeds wonnen en sindsdien uitgroeiden tot zeer populaire acts. De drie haalden het van Camille Camille (die op een vierde plaats strandde), Rafael, Billie Louise, ICTO, Melting Mallows en Mvnsi.

Dat Tessa Dixson, David Ngyah en Mooneye zouden winnen, komt niet als een verrassing. Tessa Dixson gaf al een hele boel shows, heeft een platencontract bij PIAS en werkte al met heel wat producers en writers aan nieuw materiaal. David Ngyah scoorde samen met Blackwave. al een gigantische hit met “Elusive” en stond met hen dus ook op o.a. Rock Werchter, Lokerse Feesten, in de AB, … waardoor ook hij dus al lang geen onbekende voor velen was en zo heel wat stemmen kreeg. Enige uitzondering was Mooneye die voordien nog niet in de kijker liep, maar dan wel weer kon rekenen op West-Vlaanderen die massaal achter de band stonden en hen zo mee naar de winst loodsten.

De drie winnaars komen dus niet als een verrassing en zouden ook zonder De Nieuwe Lichting doorgebroken zijn. Dat de essentie van De Nieuwe Lichting dus wat verloren gaat, is lichtjes te betreuren maar het is de winnaars gegund.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FeaturesWedstrijden

Win tickets voor Mooneye, Say She She, Francis Of Delirium, Picture Parlour en Hotline TNT in Cactus Muziekcentrum

Het concertseizoen van 2024 is inmiddels al op volle gang. Om dat nog eens extra te onderstrepen mogen we van Cactus Muziekcentrum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson - "Heaven"

Vijf jaar geleden kwam ze als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus en dus waren alle ogen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mooneye – Come With Me and Hide (★★★½): Grotendeels binnen de lijntjes

Mooneye brengt met Come With Me and Hide zijn tweede langspeler uit. De band rond Michiel Libberecht won in 2019 de Nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.