Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Novacub – “I Still Need It”

Louise Bartle en Russell Lissack, beiden huidige leden van Bloc Party, zijn naar buiten gekomen met een project waar ze al enkele maanden mee bezig waren. Bartle, sinds 2015 drumster bij Bloc Party, begon zelf nummers te schrijven om de dode momenten tijdens het touren op te vullen. Lissack kwam dit ter ore, en hoorde en zag dat zijn collega hier goed in was. Bijgevolg boksten ze samen enkele demo’s ineen, waarna Iona Thomas (bas) Tony Alda (drums) het tweetal vervoegden. Novacub was geboren, en sinds deze week is er ook een eerste single van de band verschenen.

“I Still Need It” is een opgewekt indierock nummertje geworden, dat de zomer in huis brengt tijdens deze regenachtige dagen. Muzikaal dan, welteverstaan, aangezien de lyrics eerder een somber verhaal weergeven. Vergelijk het gerust met de Circa Waves, The Amazons of Bad Suns van deze wereld, zij het dan met een vrouw achter de microfoon. Bartle ruilt drumstel namelijk in voor gitaar en microfoon, en doet dat wat ons betreft naar behoren. De single is aanstekelijk, het refrein snel mee te schreeuwen, en bevat genoeg riff om niet goedkoop of platvloers te gaan klinken. Een dikke hit zien we “I Still Need It” niet meteen worden, maar het is alvast een fijne debuutsingle die doet verlangen naar meer.

Novacub heeft er al een UK-tour in het voorprogramma van Kaiser Chiefs opzitten. Een oversteek van de Noordzee staat (voorlopig) nog niet gepland.

Facebook | Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party & KennyHoopla - "Keep It Rolling"

Fans zullen het misschien niet graag toegeven, maar de absolute hoogdagen van Bloc Party liggen toch echt wel een dik decennium achter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party – “High Life”

Hoe zou het gaan met Bloc Party? Het is een vraag die we ons van tijd tot tijd eens stellen, en helaas…
InstagramLiveRecensies

Bloc Party @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Inwisselbaar

Iedere keer als Bloc Party langskomt in ons land, kan je nooit echt weten wat te verwachten. De ene keer is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.