Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Higher States”

Nieuw jaar, nieuwe look! Sundara Karma weet zich telkens weer opnieuw uit te vinden en daar horen natuurlijk ook weer nieuwe outfits bij. Zanger Oscar Pollock nam bovendien afscheid van zijn lange haren, en ruilde die in voor een kortere coupe. Maar goed dat Sundara Karma ook met hun muziek weet op te vallen die wel uit de vorige eeuw lijkt te komen. Dat één van hun grootste inspiratiebronnen David Bowie is, is dan ook geen groot toeval. Met de nieuwe plaat Ulfilas’ Alphabet, verschijnt op 1 maart, op de planning staat er voor het viertal uit Reading weer heel wat moois op de planning en ook hun bijhorende tour in de UK verkoopt goed. Met hun nieuwste single “Higher States”, al de vierde single uit de plaat, weten ze opnieuw te overtuigen.

Elke single die de vier tot nu toe hebben laten horen van hun nieuwe plaat klinkt anders, maar toch is er een coherent gegeven te ontdekken: de jaren tachtig! Ook op “Higher States” horen we een duidelijke referentie naar die periode, maar toch heeft het nummer iets eigentijds. De synthesizer zorgt voor een strak geluidstapijt die de leidraad vormt voor het verder verloop van het nummer. Dat de gitaar op “Higher States” daardoor iets meer in de achtergrond verdwijnt deert echter niet, maar geeft het geheel wel een mooiere vulling. We zijn nu al erg benieuwd naar Ulfilas’ Alphabet en hopen dat er ook snel de oversteek naar de rest van Europa zullen maken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Baby Blue"

Het blijft ons verbazen dat een band als Sundara Karma nog steeds niet groot is doorgebroken. Dat ze wel over het materiaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma – “Godsend”

Sundara Karma is altijd een band geweest van het grote potentieel. Zo waren er al twee albums van de groep met Youth…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.