Features, Wedstrijden

Zes tips voor Botanique in februari + tickets te winnen

© CPU – Bert Savels

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om terug naar de knusse concertzaal te gaan. Ook in de Botanique hebben ze weer heel wat in petto, en dat begint al deze week. Ze openen met een knaller want Two Door Cinema Club speelt er een uitverkochte show en wij beren zullen de komende weken niet weg te slaan zijn uit de verschillende zalen van de Bota. Omdat beertjes graag delen, geven we ook deze maand tickets weg voor vijf topconcerten in de Botanique. hieronder tippen we ze met wat uitleg en op het einde vind je hoe je tickets kan winnen.

Cloud Nothings – 3 februari – Rotonde

Na een ietwat rustiger momentje op Life Without Sound klinkt Cloud Nothings weer helemaal post-hardcore op het recente Last Building Burning. Het project van Dylan Baldi begon als solo lo-fi onderneming, maar is de voorbije tien jaar gegroeid tot een gerenommeerd gitaargeweld. De band uit Cleveland, Ohio heeft dus ook al heel wat oudere toppers in hun catalogus staan, die ze met plezier door je strot zullen rammen. Denk maar aan ‘I’m not a part of me‘ en ‘Wasted Days‘. Het is nog maar van 7 december 2017 geleden dat Bald in België optrad, maar het is altijd fijn om met de amerikanen erop los te beuken. Zoals een wijs man (Jelle van dirk.) ooit zei: ‘optredens die je niet lang onthoudt, maar van een band waar je voor eeuwig van houdt’. Verwacht een mix van intensieve stoten en zachte melodieën.

Kevin Krauter – 5 februari – Witloof Bar

Na de ontbinding van Hoops (de fantastische band waarin Krauter speelde), moet Kevin Krauter alle hoop op zijn soloproject zetten. Het concept is ongeveer hetzelfde als bij zijn band, maar het gaat er allemaal iets zachter aan toe. Verfijnde folkrock met een americana invloed die je aan de hand van een dromerige stem helemaal mee moet krijgen. Vorig jaar verscheen met Toss Up zijn debuut, en wij zijn er zeker van dat we het laatste nog niet gehoord hebben van Krauter. Te ontdekken in de Witloof bar.

Cub Sport – 9 februari – Witloof Bar

In 2016 verscheen het geweldige debuutalbum van Cub Sport waarin de grens tussen pop en indie werd opgezocht. Ondertussen is de band toe aan zijn derde plaat en neemt pop meer de bovenhand. Denk aan een mix van The 1975 en Troye Sivan. Het is allemaal niet te overdreven plat, en met Cub Sport reikt de band ook de hand naar alle mensen die twijfelen aan hun geaardheid. Zo verklaarde de zanger de liefde aan zijn vriend via de muziek. Of hoe muziek ook mensen kan verbinden.

Bodega – 12 februari – Rotonde

Post punk is terug van nooit helemaal weggeweest. Bodega is zo’n band die op plaat maar matig weet te overtuigen, maar live toch een heuse reputatie heeft weten te verwerven. Zo knalden ze al De Zwerver en de Ancienne Belgique kapot, en nu mogen ze dat trucje nog eens overdoen in de Botanique. Ze brengen er hun nieuwe plaat Endless Scroll waar uitsluitend aanstekelijke en dansbare post punk songs op te vinden is. We zijn benieuwd wat dat gaat geven.

Jade Bird – 17 februari – Witloof Bar

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar het zal er eindelijk van komen. In April komt Jade Bird eindelijk met haar langverwachte debuutalbum en dat stelt ze op zondag 17 februari in de knusse Witloofbar van de Botanique voor. Met haar forse stemgeluid en haar energieke nummers weet de jonge Britse je binnen een mum van tijd in te pakken. Afgelopen zomer veroveren ze al op haar eentje het kritische Belgische muziek op The Slope van Rock Werchter, maar in 2019 maakt ze wellicht de sprong naar grotere podia. We maakten haar tot een ‘Grote Beer Van Morgen 2019‘ en waarom ze dat effectief is, moet je zelf gaan ontdekken in de Witloofbar. Je wilt het echt niet missen!

Hippo Campus – 26 februari – Rotonde

Verfrissende indie rock met een toegankelijke sfeer? Zoek niet langer, Hippo Campus heeft het allemaal in de aanbieding. Je zou kunnen zeggen dat het allemaal te braaf is, maar de groep heeft wel al twee leuke plaatjes op zijn naam staan. Vorig jaar verscheen Bambi en net zoals de Disney film is het een emotioneel geladen album geworden boordevol hoop. Live zal het een heel fijne set moeten worden waarbij dansen en aanstekelijke vibes nooit ver weg zullen zijn.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen, het gaat niet zomaar. Je stuurt een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina liked door naar wedstrijd@dansendeberen.be samen met een antwoord op volgende vraag: Uit welke stad is Hippo Campus afkomstig? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Botanique!

21 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter