Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Another Sky – “Apple Tree”

Begin van de maand kroonden we het Londense viertal Another Sky als één van onze Grote Beren Van Morgen, maar vandaag al toveren ze een gloednieuwe single uit hun hoed. Met hun herkenbare sound en de ongelofelijke stem van frontdame Catrin Vincent groeiden ze de afgelopen maanden uit tot één van de meest besproken nieuwkomers in de Britse muziekpers. In februari gaan ze op een grote tour door hun thuisland het Verenigd Koninkrijk, waar ze maar liefst twintig concerten zullen afwerken. Daar zullen ze ook een heleboel nieuwe nummers brengen, zoals “Apple Tree” dat zonet in première ging bij Annie Mac op BBC Radio 1.

We vergeleken de sound van Another Sky eerder al met een mix tussen Nothing But Thieves en Radiohead en die omschrijving slaat eigenlijk ook op “Apple Tree” weer de nagel op de kop. Hun sound klinkt heel alternatief (Radiohead), maar tegelijk ook heel groots en volgeladen met strakke gitaren (NBT). Wat we bovendien steeds weer weten te appreciëren aan Another Sky is het onverwachte element dat ze in hun nummers weten toe te voegen, zoals op “Apple Tree” met een aantal straffe vocale uithalen (denk dan maar aan de klemtoon van het woord ‘yourself’ op het einde) van frontvrouw Catrin Vincent. Op het einde bloeit “Apple Tree” nog eens helemaal open en krijgen we een verrassende catharsis te horen. Het zou ons verbazen moest Another Sky niet snel omarmd worden door heel wat muziekliefhebbers, want hun discografie aan goede nummers blijft maar groeien!

Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Another Sky - Beach Day (★★★★): Woede, verraad en vrijheid

We wensten Another Sky het beste nadat ze met I Slept On The Floor een debuutalbum uitbrachten waarvan je haar gaat rechtstaan….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "Swirling Smoke"

Het is bijna zo ver. Begin maart verschijnt eindelijk de tweede plaat van Another Sky. Het afgelopen jaar bracht de band rond…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.