Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (7 januari – 13 januari)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (7 januari – 13 januari)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Op deze druilerige dag, kijken we terug op het nieuws van deze week: Ryan Adams plant drie nieuwe albums in 2019, ook The Who komt terug tot leven dit jaar net zoals het Woodstock Festival.

Ryan Adams heeft grote plannen voor 2019

“Remember that year when I released 3 records. Let’s do it again,” dat tweette Ryan Adams dinsdagavond. De rockster brengt op 19 april zijn eerste album uit de 2019-trilogie: Big Colors. Daarna volgt nog een tweede album Wednesday en een derde waarvan de titel nog niet bekend is. Uit dat eerste album releasete Adams vrijdag de single “Manchester”.

Ook Foals brengt meer dan een album uit dit jaar

De trend zet zich nu al door naar andere bands want ook van Foals zal er meer dan een plaat verschijnen in 2019. Nadat de countdown op hun Instagram-pagina afliep, lanceerde de band een video van 30 seconden met daarin de boodschap:  Everything Not Saved Will Be LostPart 1. Part 2. 2019. Een fan vroeg meteen of het wel degelijk twee albums zullen zijn en kreeg een positief antwoord. Een releasedatum is er nog niet. Opvallend: het laatste album dateert al van 2015.

The Raconteurs zien het dan weer heel klein in 2019

Vorige week kon je hier lezen dat The Raconteurs in 2019 opnieuw een album zullen uitbrengen en al enkele optredens beet hebben. Deze week kondigden ze alvast hun stunt aan voor Record Store Day 2019: The Raconteurs zullen een drie inch vinyl uitbrengen van de single “Store Bought Bones” uit  2006. Op de Facebook-pagina van Record Store Day konden fans lezen dat er nog andere 3″ platen aan zitten te komen. Jack White deed de stunt al eens eerder met The White Stripes en hoopt nu opnieuw te scoren in april.

Woodstock herrijst uit de doden

Dit jaar viert Woodstock zijn 50ste verjaardag en dat mocht niet ongezien voorbij gaan. Het festival dat in 1969 kon rekenen op 400.000 bezoekers zal namelijk in de zomer van 2019 opnieuw plaatsvinden. Op zo’n 200 kilometer van de originele locatie, van 16 tot en met 18 augustus. Al zal het er in 2019 wel anders uitzien: liften gebeurt met Uber, overnachten met AirBnB en het protest zal niet langer tegen de Vietnamoorlog zijn. De artiesten zijn nog niet aangekondigd maar tenzij hij in hologram verschijnt, is Jimi Hendrix al zeker niet aanwezig.

Stonden ook op Woodstock én keren in 2019 terug naar de studio: The Who

De legendarische rockband The Who kondigde deze week in een interview aan dat ze opnieuw een album willen uitbrengen. Het zou hun eerste zijn in een decennium. Er zijn nu al 15 demos klaar en de band plant ook een 30-dagen-lange tour. Die zou in april van start gaat in het Noord-Oosten van Amerika en de rest van de Amerikaanse arena’s volgen in September en Oktober. Misschien brengt de band dan wel een bezoekje aan de grasvelden van Woodstock.

Nominaties voor de BRIT Awards bekend

Dua Lipa zei vorig jaar bij het ontvangen van de Best Female-BRIT Award: “Here’s to more women winning awards, and more women taking over the world.” En gelijk kreeg ze, want dit jaar domineren de vrouwelijke artiesten de nominaties. Dua zelf kan, net zoals Anne-Marie, vier awards in de wacht slepen, het recordaantal van deze editie. Ook in de belangrijkste categorie Album van het jaar, zijn meer vrouwen dan mannen genomineerd: George Ezra, The 1975, Anne-Marie, Florence + The Machine en Jorja Smith. Op 20 februari weten we of de vrouwen ook effectief aan het langste eind trekken en de meeste awards naar huis mogen nemen.

Met of zonder awards: Dua Lipa vereeuwigd in Madame Tussauds

In 2018 was het nog Jaguar, maar nu surft ook Madame Tussauds verder op het succes van popster Dua Lipa. Het museum met wassen beelden kondigde deze week via een video op Twitter aan dat ze in 2019 een wassen versie van Dua Lipa aan hun collectie toevoegen. De Britse zangeres reageerde meteen: “Excited for you all to see my body double that will now be taking all my bookings for my private events.”

Dave Grohl valt opnieuw van het podium

Dit keer is het geen flauwe grap, de frontman van Foo Fighters viel deze week wel degelijk van het podium. Nadat hij van het podium stapte om een pintje van een fan aan te nemen, zette hij het op de geluidsinstallatie om het zonder handen op te drinken, dat mislukte en hij zette het blikje terug recht. Terwijl hij al gitaar spelend terug het podium op wilde klimmen, struikelde Grohl en viel hij achterover. Dankzij de stevige security-mannen, geraakte hij ongedeerd het podium terug op. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, behalve wanneer hij Dave Grohl heet.

Trix maakt de volledige line-up van We Are Open bekend

Het nieuwe jaar heeft zijn eerste weken doorstaan en februari is op komst, dat betekent opnieuw We Are Open, het festival in Trix dat de staalkaart van Belgisch opkomend talent tentoon stelt. Deze week vervolledigde Trix de line-up met 17 nieuwe artiesten. Op vrijdag 8 februari staat hip hop en elektronica centraal met Zwangere Guy, Charlotte Adigéry (WWWater), Beraadgeslagen en Willem Ardui. Op zaterdag 9 februari is het aan het betere gitaarwerk met The Calicos, Ian Clement, St. Grandson en Jaguar Jaguar. Ook wij zijn dit jaar weer aanwezig om al dat vers talent in ons op te nemen. De volledige line-up bekijken en tickets kopen, kan via de website van Trix.

Nederlandse concertzaal stopt ermee

In Amsterdam doet een bekende concertzaal de deuren dicht. Sugar Factory opende in 2005 maar draaide niet langer. Hun faillissement deed hen per direct sluiten. Niet enkel concertgangers zijn de dupe, ook vijftig medewerkers en freelancers zijn getroffen door deze sluiting. Alle geplande optredens werden dan ook geannuleerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.