Muzieknieuwtjes

Octavian is BBC Sound of 2019!

Adele, Ellie Goulding, Sam Smith, HAIM, 50 Cent, Jack Garrat, Years & Years, … het lijstje van ‘BBC Sound Of…’ winnaars leest als een boeklezing van de charts van de afgelopen jaren. Naar jaarlijkse gewoonte tipt BBC Music daarom ook dit jaar weer tien beloftevolle acts, die het volgens hun zullen maken. Uiteindelijk kronen ze één act dan tot ‘BBC Sound Of…’ en dit jaar is dat Octavian. De Londense rapper haalde het van negen andere straffe acts en volgt Sigrid op, die sinds haar winst is uitgegroeid tot een immens populaire pop act. Octavian bracht in 2018 zijn debuutalbum SPACEMAN uit en gaat er in 2019 uitgebreid mee op tour (op 14/2 staat hij in de Botanique). Je gaat er dus ongetwijfeld nog van horen.

Op plaats twee staat de twintig jarige Amerikaanse zangeres King Princess, die met o.a. haar nummer “1950” de aandacht trok. De derde plaats gaat naar Grace Carter, die voor ons geen onbekend gezicht is aangezien we haar een jaar geleden tot ‘Grote Beer Van Morgen‘ uitriepen. De rapper slowthai staat op vier en de Catalaanse ster Rosalìa op vijf. Dermot Kennedy, Ella Mai, Flohio, Mahalia en Sea Girls grepen naast een plek in de top vijf, maar mogen zich eveneens opmaken voor een spannend jaar. Flohio en Sea Girls behoren bovendien ook tot onze ‘Grote Beren Van Morgen 2019’.

Onthou deze tien namen maar, want zoals elk jaar kan je er een groot deel van op o.a. Rock Werchter en Pukkelpop aan het werk zien.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Midnight Butterflies"

Sea Girls is zo’n band waarvan je, nu al terugkijkend op zijn nog jonge carrière, niet goed weet wat er nog van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.