Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Dreams – “Stronger”

Het nieuwe jaar is begonnen en dat bekent ook dat er weer een heleboel bands getipt worden als één van de te ontdekken artiesten/bands van het nieuwe jaar. Dat daar ook wel eens een aantal pareltjes tussen zitten bewijst het Londense post-punk viertal Hot Dreams. Annie Mac (BBC Radio 1) is al fan en ook de toonaangevende alternatieve radiozender Radio X heeft hun potentieel al lang ingezien. In februari mogen ze dan ook de eerste vruchten plukken en gaan ze op UK tour als support van Palace. Later dit najaar volgt nog hun debuut ep, die ze compleet in eigen beheer hebben opgenomen en gemixt. Voor we die echter te horen krijgen, mogen we kennis maken met hun gloednieuwe worp “Stronger”.

“Stronger” mag je gerust letterlijk nemen, want Hot Dreams staan nog sterker in hun schoenen dan voorheen. Hun sound bevat zowel post-punk alsook pop-invloeden waardoor het nummer in een mum van tijd blijft hangen. De melodielijn op “Stronger” zit heel goed in mekaar en wervelt luchtig ons gehoorkanaal binnen. Zanger Cam Fyall beschikt daarbovenop ook nog eens over een warm stemgeluid waarmee hij waarschijnlijk heel wat vrouwenharten tot smelten zal krijgen. “Stronger” klinkt ook heel glad en het refrein had misschien een tikkeltje explosiever gemogen, maar als kennismaking met Hot Dreams kan dit nummer zeker tellen.

Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Janelle Monáe - "Stronger"

Janelle Monáe zingt op haar nieuwe single over ‘We the people’, voor de Netflixserie met dezelfde naam, en dat zijn we niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.