Wedstrijden

Win duotickets voor Thurston Moore Ensemble in Vooruit (30/01)

© Vera Marmelo

Thurston Moore en Vooruit lijken maar geen genoeg van elkaar te krijgen. Na zijn passage op VIDEODROOM in oktober 2018, waar hij nieuwe scores speelde bij kortfilms van Maya Deren, keert de noise-legende terug naar Vooruit. Op woensdag 30 januari zal hij in de Theaterzaal van Vooruit geboorte geven aan een nieuw 12-string guitar noise project. Wobbly zal met zijn experimentele, cyber-electronica deze noisey concertavond inluiden. Het black feminist punktrio Big Joanie verzorgt dan weer een verschroeiende (gratis) aftershow in het Vooruit Café.

We mogen voor deze noise-hoogmis drie duotickets weggeven. Het enige wat je daarvoor moet doen, is het juiste antwoord op onderstaande vraag sturen naar wedstrijd@dansendeberen.be met als titel ‘Thurston Moore in Vooruit’. Wat is de titel van de meeste recente plaat (2017) van Thurston Moore? Succes!

Thurston Moore Ensemble 

In zijn nieuw ensemble kiest Moore voor een twaalfsnarige, elektrische gitaar met als resultaat een snedige, snerpende mix van rock en noise. Live wordt hij bijgestaan door Deb Googe (My Bloody Valentine): baritone basgitaar, James Sedwards: 12-string electric guitar, Jen Chochinov: 12-string electric guitar en Jem Doulton: drum en percussie. Kom en ontdek het heropgefriste noisey universum van Thurston Moore!

Wobbly (support act) 

Wobbly is het alter ego van Jon Leidecker. Al sinds de jaren ’80 verkent hij de grenzen van elektronische muziek en experimenteert hij met geluidscollages, improvisatie, prerecordings & soundscapes. In zijn meest recente werk incorporeert hij de speakers en microfoons van smartphones, laptops & tablets. Wobbly zal met zijn experimentele, cyber-electronica deze noisey concertavond inluiden.

Big Joanie (Gratis caféconcert na Thurston Moore Ensemble)

Het black feminist punktrio Big Joanie verzorgt een verschroeiende (gratis) aftershow in het Vooruit Café. De drie dames zweven rond typische 80’s DIY post-punk- en grunge-vibe. Ze rekenen The Jesus and Mary Chain, The Ronettes, Nirvana & The Breeders tot hun invloeden. In november brachten ze hun debuut ‘SISTAHS’ uit op Thurston Moore’s splinternieuwe label Daydream. Dé ideale noise-afterparty!

Praktisch

Wo 30.01 – 19:45 Theaterzaal Vooruit
rock / noise

Meer info? check vooruit.be 

9 januari 2019

About Author

Jietse Vandenbussche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter