Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Talos – “The Light Upon Us”

Inspiratie vinden is bij Talos duidelijk geen probleem. Het project van Eoin French brengt nummers uit aan de lopende band, en dat resulteerde in 2017 al in een eerste album. Daarna werd het wel relatief rustiger, maar begin november kwam hij met “See Me”, een gloednieuw nummer. Daarop hoorden we een heel andere versie van Talos. Minder drama, meer pop. We zijn dan ook blij dat French met “The Light Upon Us” teruggaat naar waar hij sterk in is. Zweverige folk pop dat aan Bon Iver doet denken. Het is de voorbode voor zijn tweede album Far Out Dust dat op 8 februari zal verschijnen.

Langzaam maar zeker begint de Ier ook meer bekendheid te verwerven. Hij kan zichzelf nu ook bewijzen als support van Aurora door Europa, en als ieder nummer zo overtuigend kan gebracht worden als op plaat, dan zal hij veel zieltjes bij winnen. “The Light Upon Us” maakt gebruik van autotune, maar niet overbodig om het toch nog natuurlijk te doen overkomen. Wanneer French zijn hoge stem bovenhaalt en er een groots refrein met de nodige bombast ontstaat, worden we helemaal meegesleept in het verhaal dat Talos probeert te vertellen. Bombast, emoties en stilte, het zit allemaal in één nummer gecapteerd. “The Light Upon Us” brengt je hoop en je wil duidelijk meer. En voor degene die Talos nog niet kennen, er is heel wat te ontdekken op zijn vorige, wondermooie, nummers.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Talos - "Kansas"

Talos is de Ierse Eion French, een man die opvallend genoeg naast het maken van muziek, nog tijd heeft om architect te…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 maart 2017

Een nieuwe week een nieuwe lijst met filmpjes. Deze week krijg je skaters, skeelers, skiërs, sneeuw, dansers en angstaanjagende beelden te zien….
Nieuwe singles

De selectie songs van 2016, de beste 101

Op Dansende Beren staan liedjes op zich centraal. Het zou dus maar vreemd zijn als we geen lijstje maken met songs van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.