Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single La Dispute – “Footsteps at the Pond”

La Dispute is een Amerikaanse Post-Hardcore band uit Michigan, die het genre tot eer strekt sinds 2004. Sinds 2016 is het opvallend stil geweest rond de band, maar gelukkig verblijden ze ons vandaag met een derde single van hun nieuwe release. De vorige singles werden reeds besproken.

En het klinkt als vanouds. De zanger is bepalend, en is dat eigenlijk altijd geweest. In hun vorige single (wat eigenlijk twee nummers waren, waarvan het eerste een lange intro) klonk het wat rustiger en meer ingetogen. “Footstseps at the Pond” is steviger en sneller. Maar nog steeds doet de stem wat spoken word-achtig aan. Dat is in zekere zin ook altijd het handelsmerk geweest. En op één of andere manier komt deze band daar vlotjes mee weg. Zo bezit deze band een eigen stijl en toch blijven ze vlot variëren in deze stijl. Ooit stevig en snel, ooit rustig. Maar altijd dezelfde leidraad: emotie. Dat hoor je in elk nummer terug. Nu ook, maar wel anders als de vorige single. Waarschijnlijk laten ze zo de twee uitersten horen en mogen we ons verwachten aan een album dat hier tussen gaat schommelen.

Het maakt ons echt benieuwd wat de nieuwe release Panorama gaat brengen. Alhoewel er geen twijfel bestaat dat deze geen enkele fan gaat teleurstellen. 22 maart is het zover, dan brengt Epitaph Records het album uit. Voorlopig is er enkel een optreden 11 juli in Madrid. Ongetwijfeld komen ze ook naar ons land om dit album voor te stellen.

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEN Mode - "These Wires"

Nee, KEN Mode is geen uitsmijter uit de Barbie-film, maar een snoeiharde noiseband uit Canada. De bandnaam verwijst naar ‘Kill everyone now…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.