Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papa Roach – “Elevate”

Op je hoogtepunt stoppen, dat gaat voor Papa Roach niet meer. Waar in de jaren 90 nog sprake was van nu-metal, was de hype aanwezig. Toen was Papa Roach een degelijke band met wel wat hits. En één van de weinige bands die toen beslist hebben onder dezelfde naam hetzelfde te blijven doen. Hetzelfde met wat koerswijzigingen.

Het is deze koerswijziging die met momenten goed uitpakt. Helaas, met deze single proberen ze terug “hip” te klinken. Geen elektrische gitaar meer, enkel elektronische invloeden. Muziek draait rond emoties. We hebben de symptomen eens op google ingegeven. We kwamen uit bij: “acute buikrgiep” of “een serieuze kater”. Damn, wat een verschrikkelijk slecht nummer. Alsof morgen Norah Jones beslist om opera-rock te maken. Slechte koerswijziging waarmee de kansen van vele fans op zullen zijn. En terecht. Deze beer haakt nu ook definitief af. Het hoogtepunt is reeds 20 jaar gepasseerd, maar stop nu toch maar.

Een nummer dat nog het meest gelijkenis heeft met een slecht uitgewerkte Imagine Dragons, dat werkt niet voor een band met deze allures. Begin 2019 zou het nieuwe album verschijnen, maar deze single is al een reden om het te laten passeren. Genoeg negatieve vibes verspreidt. Oh ja, tijdens de festivalzomer zal Papa Roach waarschijnlijk België bezoeken. Be aware!

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 2): Moshen in de modder

Jera on Air hoopte tijdens de tweede festivaldag, na het debacle van gisteren, op een herkansing. Ditmaal scoorde het maar net een…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 1): Slashen over de sloop

De zon scheen onverbiddelijk hard op de Boerentang van Dessel, waar de eerste dag Graspop met heel wat solide optredens begon. De…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.