Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Giant Rooks – “Wild Stare”

Giant Rooks wordt nu al vaker genoemd als de nieuwe indiesensatie uit Duitsland en stilaan lijken ze hun naam waar te maken. In hun thuisland doen ze het al enorm goed en ook het buitenland smult uit de handen van de vijf uit Hamm. Met twee ep’s brachten ze sinds hun ontstaan in 2014 amper muziek uit en met New Estate uit 2017 is het nu al een tijdje geleden dat we nog nieuwe muziek van hen kregen. Gelukkig werkten ze de afgelopen zomer tussen hun talrijke festivaloptredens door aan hun debuutplaat die voor het voorjaar van 2019 staat ingepland. Vandaag krijgen we echter al een eerste kersverse smaakmaker met “Wild Stare”.

Wie al wat langer fan is van Giant Rooks, zal “Wild Stare” ook zeker weten te pruimen. Het nummer is vooral heel catchy en heeft het weinig moeite om te blijven hangen, iets wat ook al bij de nummers op hun New Estate ep het geval was. De warme zang van Frederik Rabe doet af en toe wat aan alt-J denken, maar dan toch ook nog met de nodige dosis eigenheid. Instrumentaal gezien zit “Wild Stare” bovendien uitstekend in elkaar en verspreidt het in een mum van tijd een vrolijk sfeertje. Het lange wachten op nieuwe muziek van Giant Rooks was duidelijk de moeite waard, benieuwd wat dat volgend jaar gaat geven op hun debuutplaat.

Op dinsdag 30 april staat het vijftal in het kader van hun Wild Stare tour in de club van de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.