Wedstrijden

Win tickets voor voor WWWater in Vooruit!

WWWater-frontvrouw Charlotte Adigéry is sinds kort Vooruit-muziekresident. Als eerste wapenfeit presenteert ze in Vooruit op 6 december de concertavond NEW WWWAVE: an evening curated by WWWater. Een avond samen met gelijkgestemde zielen en upcoming producers LYZZA en Zoë McPherson met WWWater als top of the bill. Sinterklaas komt dit jaar enkele dagen vroeger, want we mogen maar liefst drie duotickets weggeven voor deze funky en sweaty concertavond. Al wat je moet doen om deze tickets te bemachtigen, is het juiste antwoord op onderstaande vraag sturen naar wedstrijd@dansendeberen.be voor dinsdagavond 20u. Wat is de titel van de debuut EP van WWWater?

WWWater

WWWater is de band van kersvers Vooruit-muziekresident Charlotte Adigéry, aangevuld met andere Gentse sleutelfiguren Bolis Pupul (Hong Kong Dong) op keyboard en Steve Slingeneyer (Soulwax) op drums. Muzikaal is WWWater niet in één vakje onder te brengen. Hun volstrekt unieke sound omhelst zowel uptempo no wave, als minimalistische electronica en gedeconstrueerde r&b. Young Fathers is uitgesproken fan en wou WWWater koste wat kost als voorprogramma voor hun Europese tournee in 2018. Live nooit minder dan verpletterend goed!

WWWater was volgens de nationale en internationale pers een van dé hoogtepunten tijdens het Out The Frame Festival dat Vooruit samen met All Eyes On Hip Hop in 2018 voor het eerst organiseerde. Een tweede editie van het festival vindt plaats op 23 maart 2019 (Save The Date!).

LYZZA 

Amper 19 jaar en toch is de Braziliaanse LYZZA the next big thing in de internationale clubscene. Ze dook op als dj, producer, zangeres en curator op events van Fade To Mind en Baia Club. De zangeres deelde wereldwijd podia met likeminded artiesten Fatima Al Qadiri, Evian Christ, Le1f, Yves Tumor en SOPHIE. Een generatie die een stem vormt van de LGBT-gemeenschap wereldwijd. Haar sound is een mix van balie funk, underground hiphop, trap en grime. Verwacht je aan een zweterige clubnight!

Zoë McPherson

De avond wordt in stijl afgetrapt door de Brusselse electronica producer en dj Zoë McPherson. Tot voor kort stond ze bekend als Empty Taxi, maar halverwege 2018 bracht ze onder eigen naam ‘String Figure’s’ uit. Een meer dan straffe debuutplaat waar de dubby grooves, polyritmische percussie en glitchy electronica je om de oren vliegen. Experimenteel, maar tegelijk ook extreem dansbaar en opzwepend. That’s how we like it! Haar liveshows worden steevast begeleid door spectaculaire visuals van de hand van videokunstenares Alessandra Leone. Een tijdje geleden speelde ze nog het Meakusma festival in Eupen volledig naar de knoppen. Time to dance!

30 november 2018

About Author

Jietse Vandenbussche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter