Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra & The Front Bottoms – “Allentown”

Als de Amerikaanse band Manchester Orchestra nieuwe muziek lost, worden we altijd een beetje blij. Na hun uitstekende album A Black Mile To The Surface zat de band allesbehalve stil. Er volgde al wat muziek, maar nu besloten Andy Hull & co samen te gaan werken met hun landgenoten The Front Bottoms. “Allentown” is geen Billy Joel cover, het is een heel minimalistisch nummer waar je direct stil van wordt. Het is niet de eerste keer dat Manchester Orchestra met een andere band samenwerkte, in 2013 werkten ze al samen met Frightened Rabbit, de band van de betreurde Scott Hutchison.

“Allentown” is geen typisch Orchestra nummer, normaal gezien verwacht je catchy refreinen en innoverende muziek, maar hier slaan ze een eerder low-key weg in. Het resultaat daarvan is een emotioneel nummer, maar geen uitschieter. We missen toch die rauwe emoties waarmee Hull zijn band kleur geeft. Wat wel leuk is, is dat zowel de dochter van Hull en de dochter van Kevin Devine een rol hebben op dit nummer. Dat geeft het nummer wel een extra dimensie, ook de lyrics tonen aan dat dit een heel persoonlijk lied is.

Puur muzikaal hadden we misschien niet iets meer punch verwacht van deze samenwerking, maar met “Allentown” krijgen we toch een zacht nummertje dat perfect bij deze tijd van het jaar past.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsRecensies

Manchester Orchestra - The Valley of Vision (★★★★½): Ingetogen pracht

Manchester Orchestra in een hokje plaatsen is net als het combineren van water en vuur: onmogelijk! De band rond Andy Hull beslaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.