LiveRecensies

The Black Eyed Peas @ Vorst Nationaal: Terug wakker van een lange winterslaap!

© CPU – Sven Michiels

Het moest een grootse comeback worden, maar dat de muziekwereld iets minder enthousiast is over de terugkeer van The Black Eyed Peas werd al snel duidelijk. De nieuwste singles “Street Livin'”, “Ring The Alarm” en “Get It” vonden hun weg niet naar het grote publiek ondanks dat ze normaliter de start moesten vormen van een nieuwe era. De groep met will.i.am, aple.de.ap en Taboo moeten het voortaan ook nog zonder Fergie doen, die overigens vervangen werd door de nog onbekende Filipijnse Jessica Reynoso. In het kader van hun Europese Masters of The Sun tour hielden de vier gisteren ook halt in een maar matig gevulde Vorst Nationaal, waar ze een set vol hits en nieuwe nummers brachten.

Nog voor The Black Eyed Peas überhaupt op het podium stonden, was de sfeer al zoals je zou verwachten op een zaterdagavond, namelijk uitgelaten. Een Mexican wave en wat ongeduldig geklap leken echter te werken, want tien na negen luidde het drietal uit Los Angeles met “Get It Started” hun show toepasselijk in. Een storende factor was echter dat het geluid in het begin nog niet op en top was en het nog een beetje zoeken was voor de geluidstechnicus van dienst. Met “Imma Be” werd het al iets beter, maar helaas liep het bij “Rock That Body” alweer grondig mis. Het nummer werd slordig gebracht en niet alle tonen leken even haalbaar voor will.i.am, apl.de.ap en Taboo.

© CPU – Sven Michiels

Het eerste deel van de show werd helemaal ingepalmd door het oudere en gekende werk. Dat zorgde al gauw voor sfeer en meezingers zoals “Boom Boom Pow” en “Just Can’t Get Enough”. Tijdens laatstgenoemde werd ook de nieuwe aanwinst van de groep, Jessica Reynoso, voorgesteld en wij moeten toegeven dat we positief verbaasd waren van haar vocale capaciteiten. “Shut Up” en “Meet Me Halfway” deden daarentegen de stembanden van de fans weer overuren draaien ondanks een eerder matige livejasje. Het eerste deel werd desondanks sterk afgerond met “Pump It”, dat vol schwung en energie gebracht werd.

Vorige maand bracht The Black Eyed Peas hun eerste plaat in acht jaar tijd uit met The Masters Of The Sun pt. 1 (part 2 verschijnt in april 2019 en part 3 in oktober 2019) en dat werd gisteren ook uitgebreid voorgesteld in Vorst. Nummers als “Dopeness” en “Constant” waren echter nog niet zo gekend waardoor de aandacht van het publiek even zoek was. “Ring The Alarm” vonden we ook iets te mak gebracht en bracht de set in een klein dipje. Gelukkig was er nog de vierkoppige liveband achter de ‘Peas’ die met hun vakmanschap toch nog wat pit de nummers wist te bezorgen. Met het hitgevoelige “Big Love” werd het tweede deel al snel afgesloten en werd er terug rijkelijk gegrepen uit het overvolle hitarchief van hun.

© CPU – Sven Michiels

Will.i.am en co. zijn nooit echt gevierd geweest voor hun liveshows en ook gisteren lieten ze een aantal steken vallen. Soms moest een backingtrack de vier helpen en liep er gedurende het hele optreden een autocue mee zodat ze hun teksten niet zouden vergeten. Gelukkig waren ook een aantal positieve punten in de bijna twee uur durende show te vinden. Zo wisten ze de show persoonlijk te houden door oprechte bindteksten te gebruiken die spontaan overkwamen. Taboe hield bijvoorbeeld een emotionele en bemoedigende speech over zijn gevecht tegen kanker, waarna hij een meer dan terecht luid applaus in ontvangst mocht nemen. Ieder lid kreeg gisteren trouwens zijn momentje om een nummer te zingen, maar het was toch vooral will.i.am die met zijn hitmedley (“This Is Love, “#thatpower” en “Scream & Shout”) de feestbeesten in het publiek opwekte.

De euforie die in de lucht hing, kreeg iedereen mee en dat zorgde ook voor een enthousiast The Black Eyed Peas dat steeds losser werd. “Don’t Stop The Party” deed zijn naam alle eer aan en “The Time (Dirty Bit)” bleek nog maar eens een sfeermaker tot en met te zijn. De waardering en respect tussen groep en publiek was wederzijds. Nog voor voor ze hun doorbraaksingle “Where’s The Love?” speelden, verontschuldigde will.i.am zich voor zijn zwakke stem door een verkoudheid. Het deerde echter niemand, want het publiek nam zijn taak met veel overgave over. De climax van de show was – hoe kan het ook anders – “I Gotta Feeling”, wat op het einde nog eens de hele Vorst op stelten zette. Een bevredigend einde waarbij de feestbeesten helemaal uit de bol konden gaan. 

© CPU – Sven Michiels

The Black Eyed Peas zijn uit hun acht jaar durende winterslaap ontwaakt, maar ze moesten het gisteren vooral hebben van hun hits van een decennium geleden. De nieuwe nummers van hun nieuw album bleken live net iets minder te kunnen bekoren en hier en daar waren er een aantal onzuiverheden te bespeuren in het gezang van de vier. De liveband, die in de achtergrond stond, bewees toch steeds weer zijn meerwaarde te bieden en ook het nieuwe lid van de bende, Jessica Reynoso toonde zich een waardige Fergie opvolgster. Een feestje werd het wel waarbij we even alle zorgen en problemen konden vergeten en dat is natuurlijk ook belangrijk! 

Setlist:

Intro (Back 2 HipHop)
Let’s get It Started
Imma Be
Rock That Body
They Don’t Want Music / Boom Boom Pow
Just Can’t Get Enough
Shut Up
Meet Me Halfway
Pump It
Yes Or No
DOPENESS
RING THE ALARM, pt 1, pt. 2, pt. 3
CONSTANT pt. 1 & 2
Big Love
Dum Diddly (Mi Gente Remix)
Rockin to the Beat
Bebot
Love On Top (Beyoncé cover)
This Is Love (will.i.am cover)
#thatpower (will.i.am cover)
Scream & Shout (will.i.am cover)
Intro (Get It)
Don’t Stop the Party
The Time (Dirty Bit)
Where Is the Love?
I Gotta Feeling

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Black Pumas @ Vorst Nationaal: Soul voor het grote publiek

Vijf jaar na het uitbrengen van zijn debuutplaat, mocht Black Pumas zich al opmaken voor een concert in Vorst Nationaal. De band…
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
InstagramLiveRecensies

Noah Kahan @ Vorst Nationaal: Wanneer de 'boy next door' het tot wereldster schopt

Na een uitverkochte show in La Madeleine moesten we nog maar met onze ogen knipperen of Noah Kahan was alweer in ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.