LiveRecensies

Jaguar Jaguar + Tristan @ Charlatan: eerste stapjes van de snelgroeiende belpop baby

Jaguar Jaguar brult voor het eerst in de Charlatan en doet dat tijdens de officiële EP release. De band schreef deze nummers voor Montjoi afgelopen zomer onder de Spaanse zon en logischerwijs brengen deze nummers wat zon met zich mee. In tegenstelling tot het voorprogramma, want de muziek van Tristan is eerder aan de duistere kant en minder toegankelijk dan de aanstekelijke muziek van Jaguar Jaguar.

“Ik ging zeggen ‘Bedank om vroeger te komen’, maar we zijn later begonnen” grapt Tristan die alleen op het podium staat. ‘We’ verwijst naar de andere persoonlijkheden van frontvrouw Isolde Van den Bulcke die soms in haar muziek opduiken. Het ene moment is het alsof er een elfje over haar piano loopt en daarna komt ze dan weer dreigend over. De muziek van Tristan (en de contrasten erin) komt live wel beter over dan op haar EP. Eerder werd haar muziek met die van Melanie De Biasio vergeleken, maar die vinden we nog iets te hoog gegrepen. In de muziek wordt veel geëxperimenteerd met electroklanken, natuurgeluiden en nog een boel klanken. Het is dan ook geen verrassing dat Tristan niet meteen iedereen op haar kar heeft.

Toch slaagt Tristan er in om een deel van de Charlatan te overtuigen met haar unieke muziek, maar niet iedereen luistert even geboeid. Het is voor sommigen misschien te alternatief en Tristan staat dan ook in groot contract met de catchy muziek van Jaguar Jaguar. De support van Tristan werd ook pas enkele uren eerder aangekondigd, dus veel tijd om thuis nog eens te luisteren, was er niet. Vandaag zagen we alleen Isolde van Tristan, maar met de voltallige band zal ze meer mensen weten te boeien. Binnenkort staat Tristan drie keer in een uitverkochte AB als voorprogramma van Tamino. Hopelijk zien we dan de voltallige Tristan-band en niet alleen Isolde.

Jaguar Jaguar begon de avond met het nummer waarmee ze hun EP afsluiten: “Midnight Blue”. De aanstekelijke synth in het nummer zorgde er dan ook voor dat de meerderheid al niet meer helemaal stil stond aan het einde van dit nummer. Het tweede nummer “Kind”  is ook afkomstig van de Montjoi EP en de muzikanten kunnen zelf ook niet stil blijven staan. De Jaguar Jaguar zanger zakt zo nu en dan eens door zijn benen of schopt een been naar voren. De andere bandleden zijn ook geen harken die stijf staan van de stress. Alle vijf de jaguars deden al ervaring op bij andere bands. Jaguar Jaguar bestaat uit drie leden van Lohaus, een ex-lid van Soldier’s Heart en de drummer van Tamino. Het vijftal is al goed op elkaar ingespeeld (ondanks dat het muziekproject nog maar in de kinderschoenen staat) en weet de Charlatan te boeien met een set van net geen tien nummers.

Na twee nummers van Montjoi was het tijd voor een reeks (nog) onuitgebrachte nummers. Deze, net iets zwoelere, nummers moeten niet onderdoen voor de EP. Tijdens het rustigste nummer van de avond, “Never Took Time”, brengen de jongens mooie meerstemmige zang en wat later is het tijd voor een cover opgedragen aan de Charlatan. “Can’t Take My Eyes Off You” wordt hier en daar in stilte meegezonden en daarna is het tijd voor de grootste Jaguar Jaguar ‘hits’ tot nu toe. Tijdens “So Long” wordt er goed bewogen in de enthousiaste zaal. En met “Tricks” doet Jaguar Jaguar nog een laatste brul voor ze het podium verlaten.

De gele regenjassen en zonnebrillen uit de videoclips hadden de jongens niet aan, maar dat was niet nodig. Jaguar Jaguar is nu al te herkennen aan hun eigen geluid en heeft geen nood aan herkenbare jassen of visserhoedjes. Alle nummers hebben iets poppy, dromerig en catchy. Geen wonder dat de muziek van Jaguar Jaguar al op de radio wordt gedraaid. Jaguar Jaguar is de nieuwste Belpop baby en het zal een snelgroeiende baby zijn. Op de terugweg naar huis (of de weg naar een ander café) bedenken we ons dat deze band perfect op de affiche van Rock Werchter of Pukkelpop zou kunnen passen.

Setlist Jaguar Jaguar:

Midnight Blue
Kind
Fever
Leave Me
Never Took Time
Andy
Can’t Take My Eyes Off You (Frankie Valli cover)
So Long
Tricks

Tristan: FacebookInstagram

Jaguar Jaguar: FacebookInstagram

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.