Wedstrijden

Win tickets voor het avant-garde festival EASTERN DAZE!

EASTERN DAZE is een (niet zo) folkloristische, driedaagse trip doorspekt met avant-garde, minimalisme en niet-Westerse muziek. Het festival is een samenwerking tussen Kunstencentrum Vooruit & het label KRAAK. EASTERN DAZE staat voor een programma dat je in zijn slipstream meesleurt langs hypnotiserende, psychedelische trancedelica. Een festival dat de grenzen van het traditionele Westerse muziekkader ondermijnt. Must haves op deze field trip? Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een vleugje verwondering. Ontdek nieuwe genres, ongeziene instrumenten of een verbluffende mix van onbekende klanken, ritmiek en tot de verbeelding sprekende melodieën. We mogen drie duo-combitickets weggeven voor de laatste festivaldag op zaterdag 24 november (namiddag + avondprogramma).  Winnen doe je door het juiste antwoord op volgende vraag door te sturen naar wedstrijd@dansendeberen.be: Wat is de titel van de nieuwste plaat van DIY bluesrockformatie 75 Dollar Bill & Friends?  

Zaterdag 24.11 (namiddagprogramma in de Domzaal van Vooruit)  

De Franse avonturier Pierre-Jean Croset is grote fan van John Cage’s concept ‘music of the spheres’ en nieuwsgierig naar exotische instrumenten. Tijdens zijn wereldreizen begon de Fransman te experimenteren met free impro op een 18-snarige lyra.

Maximalisme door minimalisme is het handelsmerk van Het Interstedelijk Harmoniumverbond. Een unieke ervaring waarin het viertal minimalisme ombuigt in een wall of sound. Een niet te missen diepe, maar dromerige luisterervaring.

De jonge Amerikaanse Kali Malone is de rijzende ster van analoge drone muziek. Haar recept? Een hypnotiserende mix van Buchla-electronica en de kunst van reine stemming waarin ze experimenteert met aanhoudende boventonen.

Zaterdag 24.11 (avondprogramma in de Balzaal van Vooruit) 

Istanboel is een smeltkroes aan Oosterse en Westerse tradities die leiden tot nieuwe kunstvormen en uitbundige feestjes. Een artistiek epicentrum waar de Turkse-Roma klarinetspeler Cüneyt Sepetçi op het lumineuze en geniale idee kwam om traditionele trouwmuziek te combineren met synths en vermorzelende polyritmiek.

75 Dollar Bill & Friends is een rechttoe rechtaan duo met een minimalistische bluesgitaar en een houten rhythmn box. Hun out-of-tune psychedelische blues klinkt alsof deze Amerikanen recht uit de Sahel komen, of een eigentijdse versie van Thai Molam Bands om dan weer over te vloeien in jong New Yorks hipster geweld.

De jongedame Gwenifer Raymond is bezeten van haar akoestische gitaar. Haar grote voorbeelden Jack Rose en John Fahey weerklinken in haar American primitive gitaarspel. Klassiek blues getokkel versmolten met new-age gitaarlijnen.

Vorig jaar ging Chouk Bwa een samenwerking aan met The Ångstromers. De Brusselse noise band zweept de abstracte polyritmiek van Chouk Bwa op met spacy electronica en reverb.

Meer info? Check vooruit.be.

9 november 2018

About Author

Jietse Vandenbussche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter