LiveRecensies

Roosevelt @ AB Club: Een energieshot op zondagavond

Er werd gisteren heel wat afgedanst in de AB Club. Roosevelt wist het weekend energiek af te sluiten en deed zijn uitstekende livereputatie alle eer aan. De Duitser maakte een goede beurt in Brussel en lijkt helemaal klaar een groter publiek te bekoren met zijn aanstekelijke synthpop.

Marius Lauber begon zijn muzikale carrière als tiener in de wereld van de indie rock, maar raakte steeds meer geïnteresseerd in techno. Het resultaat van deze twee voorliefdes uitte zich in een stevige vorm van electro-synthpop, uitgevoerd door een sterke liveband en bovenal zeer dansbaar. Na een eerste EP in 2013 volgden er ondertussen al twee platen in de Roosevelt-familie, met als jongste telg Young Romance. Sinds de release in september tourt de jonge Duitser zowat heel Europa rond. Gisteren hield hij halt in Brussel.

Het voorprogramma van Roosevelt werd verzorgd door Holiday Sidewinder. Haar disco-pop was aanstekelijk, maar ze kreeg het publiek toch nog niet volledig mee. De jonge Australische krijgt wel extra punten voor de moeite. De platinablonde jongedame stond helemaal alleen op het podium, met haar GSM ingeplugd om de muziek te verzorgen. De zang voorzag ze door een headset-microfoontje en in een outfit waar Jane Fonda jaloers op zou zijn, haalde ze haar beste danspassen naar boven.

Bij hoofdact Roosevelt bleken de danspassen vooral van het publiek te komen. Samen met zijn band vulde Marius Lauber het podium van de AB Club perfect op tijd. Tijdens opener “Take Me Back” bewees het publiek er zin in te hebben. Bij de band duurde dat iets langer; ze hadden twee nummers nodig om op kruissnelheid te komen. Vanaf het derde nummer—“Montreal”—werd het energieke publiek op zijn wenken bediend. Er werd gesprongen, gedanst en één man vooraan waagde zich zelfs aan enkele pirouettes. De nummers van het nieuwe album werden stuk voor stuk goed onthaald en blendden perfect met die van de oudere plaat.

Halverwege het concert leek “Better Days” voor een rustpauze te zorgen in de energieke set. Het atypische Roosevelt-nummer deed de dansers even stilstaan, maar verveelde niet. Meteen na de laatste noot van het nummer schakelde het concert weer naar de hoogste versnelling. De band speelde afwisselend nummers van de eerste en tweede plaat.  Op “Sea” werden de benen helemaal losgegooid en met de hekkensluiter van de nieuwe plaat – “Getaway” – werd ook het concert dromerig, maar dansend afgesloten. Als leuk extraatje begon de band de bisronde met een frisse Fleetwood Mac-cover. “Everywhere” kreeg een Roosevelt-jasje, en dat stond het verdomme goed!

De sfeer in de AB Club klopte volledig. De blauwe Roosevelt-letters en de paarse lichten zorgden voor een echte clubbeleving. Met hun concert AB Club bewees Roosevelt live enorm sterk te zijn en meer dan voldoende variatie te kunnen bieden voor een lange set. Het publiek bewees op zijn beurt dat het dat alles kon smaken. Het zou zo maar eens kunnen dat de grote AB-zaal naar de Duitser lonkt.

Setlist:

Take Me Back
Illusions
Montreal
Yr Love
Colours
Under the Sun
Lucia
Losing Touch
Better Days
Moving On
Fever
Shadows
Sea
Getaway

Bis:

Everywhere (Fleetwood Mac cover)
Night Moves

Website / Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sophie Ellis-Bextor @ De Roma: Live hitjesjukebox

We waren haar eigenlijk al bijna vergeten, maar opeens is Sophie Ellis-Bextor weer helemaal populair. Aanleiding daartoe was de film Saltburn, waarin…
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…
InstagramLiveRecensies

Martha Da’ro @ Ancienne Belgique (AB Club): De perfectie loslaten

De rijzende ster die Martha Da’ro een paar jaar geleden was, verdween na de release van haar debuut-ep Cheap Wine & Paris…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.