Nieuwe singles

Voorbeschouwing FADED Weekender in Trix Antwerpen

Komend weekend kan je weer in Antwerpen terecht om er op Faded Weekender de nieuwste en spannendste artiesten uit de alternatieve en hip hop muziek te zien. Het showcase festival mag gerust gezien worden als de plek waar je de volgende supersterren aan het werk kan zien naast een aantal constante namen. Op de eerste editie in 2015 kon je zo bijvoorbeeld Post Malone, STUFF. en Sevdaliza aan het werk zien. Ook de nieuwe editie belooft weer veel moois met op vrijdag 26 oktober een avond vol nederhoppers en op zaterdag 27 oktober heel wat veelbelovend namen. Wij tippen alvast de vijf niet te missen acts van de zaterdag!

Puma Blue (One, 19:15 – 19:45)

Op zaterdag zak je maar beter vroeg af naar de Trix, anders bestaat de kans dat je één van de hoogtepunten van deze editie zal missen. De Londonse Puma Blue heeft de afgelopen jaren gigantische sprongen gezet en weet met zijn lo-fi hip hop steeds meer mensen aan te spreken. Zijn chille vibe zullen zeker voor een aangename opener van de avond zorgen.

Kojey Radical (Three, 01:00 – 01:45)

© Clara Renner

In België is Kojey Radical nog geen al te bekend begrip, maar dat zal niet meer lang duren. De Londonse rapper werkte in het verleden al samen met Coely, maar ook met zijn solonummers is hij momenteel goed aan het scoren. Onlangs werkte Kojey nog samen met ronkende namen zoals Ghetts en Mahalia en zal hij met zijn eigenwijze manier van rappen heel wat energie naar Antwerpen brengen.

Nakhane (One, 22:20 – 23:05)

De Zuid-Afrikaan Nakhane heeft er al een opmerkelijke loopbaan opzitten. Door zijn homoseksualiteit heeft hij het zeer moeilijk gehad in zijn thuisland, maar hij vond een vluchtoord in het acteren en de muziek. Zijn acteertalent laat hij nu even achterwege, want met zijn recente plaat Clairvoyant heeft hij een straffe plaat gelost die niet onopgemerkt bleef. Na gesmaakte passages op Les Nuits Botanique en Pukkelpop komt hij zaterdag naar Antwerpen zijn donkere pop tot zijn beste geven.

Mount Kimbie (One, 03:00 – 04:30)

De headliners van de avond zijn tevens ook de niet te missen act van zaterdag. We hebben het natuurlijk over de uitvinders van de post-dubstep Mount Kimbie die momenteel met hun nieuwe mix DJ Kicks op tournee zijn. Verwacht je dus zaterdag maar aan een experimentele en underground set die je doorheen de vroege ochtend zal dragen.

Veence Hanao x Le Motel (Three, 02:15 – 03:00)

© Peter De Bruyne

Ook voor Brusselse rap kan je zaterdag terecht in Trix en niet de minste want Veence Hanao komt er samen met Le Motel zijn recente plaat Bodie voorstellen. Vijf jaar hebben we op nieuw materiaal van Veence moeten wachten door een probleem aan zijn oor, maar sinds april kunnen we de Brusselse rapper en songschrijver voor onder andere Angèle weer live bewonderen. Een terugkeer die je met andere woorden niet zal mogen vergeten!

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Andromedik Invites @ Trix: Integraal, strak zelfportret

In ons interview op Tomorrowland Winter vorig jaar, vertelde Andromedik al dat hij met zijn team in de richting van eigen visuals…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
InstagramLiveRecensies

Bill Ryder-Jones @ Trix (Club): Meeslepende nonchalance

Met Iechyd Da kwam Bill Ryder-Jones dit jaar terug op het toneel met een hoopvolle plaat waarin hij melancholie verpakte in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.