Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tenacious D – “DADDY DING DONG” & “ROBOT”

Een nieuwe week, een nieuwe aflevering uit Post-Apocalypto. Dit keer krijgen we uit de aflevering zelfs twee nieuwe nummers van Tenacious D. Voor we het daar over hebben, eerst een korte samenvatting van de aflevering van deze week. Kyle Gass en Jack Black worden aangevallen door Daddy Ding Dong waarna ze in aanraking komen met een robot en daar gebeuren alweer allerlei vulgaire, op het randje van ordinaire, zaken mee. Uiteindelijk eindigt de aflevering weer met een geweldige cliffhanger waardoor we uitkijken naar het vervolg volgende week. Op 2 november verschijnt het volledige album van the D, wij kunnen niet wachten.

Twee uitersten, zo zou je de nieuwe nummers van Tenacious D het best kunnen omschrijven. “DADDY DING DONG” is een korte, snedige metal song (eindelijk) waarin de elektrische gitaren centraal staan. Denk maar aan het duivel gedeelte van “Beezleboss (The Final Showdown)”. Ook hier is de song weer extreem kort, iets wat ons ondertussen ook een klein beetje begint te storen. De plaat zou 22 nummers lang zijn, maar geen enkel is meer dan 3min, wat er op wijst dat het allemaal zo’n korte nummers zullen worden. “ROBOT” is dus één van de langere op de plaat met zijn twee minuten twintig en profileert zich als een emotionele ballad waarin een robot zijn emoties blootlegt. Ook hier zit weer de typische Tenacious D invloed in. We zijn erg benieuwd hoe al deze songs zich als geheel zullen vormen. Volgende week alvast meer muziek.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Tenacious D @ Vorst Nationaal: Rock & onderbroekenlol

In de huidige tijdsgeest is Tenacious D een memeband avant la lettre. Moest Hollywoodster Jack Blacks naam niet onder het project staan,…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 2): Sommigen hadden een pitstop nodig, anderen vlamden richting finish

Na een goede start stond de zon weer klaar om ons te ontvangen op de Nürburgring. Waar dag één van Rock Am…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tenacious D – “Video Games”

Tenacious D, de band van Jack Black en Kyle Gass, neemt altijd zijn tijd om nieuwe muziek uit te brengen. Zo was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.