Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “It’s Not Living (If It’s Not With You)”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “It’s Not Living (If It’s Not With You)”

Weinig indiepop-bands zijn zo populair en succesvol als The 1975. De uit Manchester komende band kende zijn ontstaan in 2002, maar het duurde tot 2012 voor de eerste officiële ep Facedown in de rekken lag. Niet veel later scoorden ze met “Chocolate” hun eerste hit en haalden ze de Britse single top 10. Vanaf dat moment bleef het maar bergop gaan en werden kleine clubs uiteindelijk ingeruild voor grote arena’s. Hun vorige album I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware Of It kwam in de VS en het VK op plaats één binnen en dus liggen de verwachtingen voor A Brief Inquiry into Online Relationship dat eind november, uitkomt hoog.

“It’s Not Living (If It’s Not With You)” is de vijfde single die The 1975 uit hun album uitbrengt. Ook deze keer blijft de The 1975-sound onmiskenbaar sterk overeind en krijgen we weer de zomer op onze trommelvliezen. De op het eerste gehoor melige tekst komt uiteindelijk toch nog romantisch over zonder te kitscherig te zijn en ook de synths zijn een leuke toevoeging aan het nummer. De vijfde single uit het nieuwe album klinkt weer helemaal anders als de andere reeds uitgebrachte nummers dus is het uitkijken naar 30 november zodat we kunnen zien hoe de nummers in een albumcontext overkomen.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.