Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tangled Horns – “Shadow (A Personal Piece Of Darkness)”

Tangled Horns is in het land der gitaren al lang geen onbekende meer. Met een zanger die door de duivel bezeten is en met muzikanten die hun strepen al lang verdiend hebben, heeft deze band zijn plaats al dubbel en dik verdiend. In de Hoge Kempen mogen ze trots zijn op dit uitgekookt quintet. In 2018 neemt Tangled Horns een doorstart: een nieuwe aanpak in de studio, een nieuw album en een nieuwe gitarist die allemaal voor een nieuwe sound zorgen van de band. “Shadow (A Personal Piece Of Darkness)” is, na “Beautiful Flaw”, de tweede single van de nieuwe plaat.

“Shadow (A Personal Piece Of Darkness)” toont een donkere, zwaardere kant van Tangled Horns dan de vorige single. Het nummer begint nog rustig, maar dan komt er al snel een stevige riff aan die perfect thuis hoort in het stevigere stonerrock genre. Deze riff wordt gevolgd door een rustig tussenstuk en deze twee wisselen elkaar af. En wat we er nog bij krijgen, zijn een aantal gitaarsolo’s met heerlijk drumwerk. Geen vrolijk nummer, maar wel loodzware stoner afgewisseld met een refrein dat zijn wortels gaat zoeken in Seatlle. Na bijna vier minuten krijgt de gitaar even een vrijgeleide om het nummer na een dikke vijf minuten te kunnen afsluiten. In deze minuut krijgt iedereen nog eens even de tijd om te laten zien wat ze kunnen. Een minuut heerlijk gestructureerde chaos.

Een betere single hadden ze niet kunnen kiezen, want wat een heerlijk nummer laten ze achter. Een zwaarder nummer dan de vorige single, maar met veel meer gevoel. Het nieuwe album ​Superglue For The Broken wordt uitgebracht en voorgesteld op 23 november in Het Bos in Antwerpen. Ticketje ligt klaar!

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Wreckage”

Pearl Jam reikt over generaties heen en denkt nog niet aan stoppen. Eddie Vedder gaat dan misschien niet meer in de stellingen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.