Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung – “Export the Family”

Een aantal maanden geleden ondertekende het Londonse indierock viertal Honey Lung een platencontract bij het prestigieuze Killing Moon Records. Het was het zoveelste hoogtepunt van de vier dit jaar nadat ze al hun debuut ep uitbrachten en ook op Reading, Leeds, Latitude en The Great Escape festival mochten spelen. Hun opmars is bewonderenswaardig en de limiet lijkt bij Honey Lang nog lang niet bereikt. Met “Export the Family” krijgen we hoe dan ook weer een strak indierocknummer van hen te horen.

“Export the Family” heeft iets groots van een antem, maar is gelukkig meer dan dat. De stem van lead zanger Jamie Batten klinkt puur en de manier waarop hij “Export the Family” zingt, heeft iets onheilspellend. Het nummer, dat op een week tijd tot stand kwam in Berlijn, focust vooral op de gitaar maar ook een aantal elektronische geluiden die goed passen bij de sound van Honey Lung. Bovendien kunnen we de dynamiek van het nummer ten zeerste appreciëren waar rustige en strak gespeelde stukken elkaar de klink in de hand geven. De Britten van Honey Lung bewijzen dus nog maar eens dat er met hen een opkomende en opwindende rockband klaar staat om de rockwereld op zijn kop te zetten.

Facebook

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung - "Big"

Londens quartet Honey Lung staat op het punt een nieuwe ep uit te brengen, en dat betekent tijd voor een nieuwe single….
Filmpje van de week

Filmpje van de week 17 - 23 juli 2017

De vakantie is volop aan de gang en iedereen kan genieten van de nodige rust. Toch gaat niet iedereen op vakantie en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung - "Sophomore"

Toen hun EP Kind of Alone in december uitkwam, had het Britse Honey Lung op eigen bodem vrijwel meteen succes met hun post-grunge…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.