Nieuwe singlesOude Bekenden

Niewe single The Prodigy – “Fight Fire With Fire” (feat. Ho99o9)

Halverwege jaren 90 stonden ze daar plots: the Prodigy. Met Music For The Jilted Generation werd er niet meer getwijfeld over de coolheid van dance. Live werden ze bijgestaan door live muzikanten wat het woordje “dance” voor velen ook naar de achtergrond werd geschoven. Mede door de twee MC’s werd de Punk-invloed van deze Engelse band ook belangrijk genoemd.

In tegenstelling tot hun vorige single “Light Up The Sky” kan “Fight Fire With Fire” helaas minder overtuigen. De song laat zien dat de band volwassener is geworden. Helaas is dat hier hetzelfde als oud. Singles als “Voodoo People” en “Smack My Bitch Up” kwamen nog binnen met dezelfde agressie van een Conor McGreror in bloedvorm. Helaas zien we hier dezelfde aftakeling gebeuren bij The Prodigy. We moeten  vaststellen dat de aftakeling er ook hier heeft ingehakt. Zelfs een hippe feature van Ho99o9 kan het nummer niet redden. Wil dit nu zeggen dat je als Prodigy-fan je banden nu moet doorknippen? Helemaal niet. Het is misschien ook wel een logische evolutie. Maar ontkennen heeft geen zin: de ouderdom laat altijd en overal zijn sporen na. En helaas kan je in dit genre van muziek je dat niet permitteren.

Op 2 november komt de plaat No Tourist uit. Mogelijk een meevaller, maar voor fans die niet meer mee zijn, helaas niet. Hun live performance kan je gaan bewonderen op 7 december in Vorst nationaal. Een late Sinterklaas of een voorbode voor de jaarwisseling? We zien het dan wel.

Facebook

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Prodigy, Nas en De La Soul voor Lokerse Feesten!

Ook vandaag een doosje met nieuwe namen voor de festivalzomer van 2024! Dit keer is Lokerse Feesten opnieuw aan de beurt, en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld - "denver luna (acapella)"

Karl Hyde en Rick Smith zijn de zestig gepasseerd, maar blaken nog steeds van gezondheid. Onder de naam Underworld blijven ze namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.