LiveRecensies

Jason Derulo @ Lotto Arena : Hitmachine met een gevoelig kantje

LiveRecensies

Jason Derulo @ Lotto Arena : Hitmachine met een gevoelig kantje

© CPU – Nathan Dobbelaere

Hits, danspasjes en een ontbloot bovenlijf. Dat waren de ingrediënten voor een geweldige avond in de Lotto Arena in Antwerpen. Jason Derulo streek met zijn 2 Sides Tour neer in België en liet ons met schorre stembanden weer naar huis keren. Het was al sinds 2016 geleden dat Derulo nog eens in België was. Ondertussen scoorde de Amerikaan hits met de FIFA World Cup song “Colors”, “Goodbye” en het controversiële “Swalla”. Maar met zijn oude hits als “IT Girl” en “In My Head” liet hij gisteren ook zijn zachte kant zien. Meteen de bedoeling van zijn 2 Sides Tour.

De avond werd op gang getrapt door de tweeling Marcus & Martinus uit Noorwegen. Het Scandinavisch popfenomeen groeide uit tot een internationale act die vooral aandacht krijgt van vrouwelijke tieners. Naast de looks en danspasjes kunnen de twee ook meer dan goed zingen. Tijdens hun optreden werden ze vergezeld door drie danseressen en drie bandleden die volledig in het wit gekleed waren. De gesynchroniseerde danspasjes konden dan ook op veel bijval van het publiek rekenen. Hun Engels daarentegen liet soms wel te wensen over. Hoewel de stem in de hoogte vaak leek op een rare versie van Alvin en The Chipmunks, konden de twee vooral in de lage tonen uithalen met een meer dan degelijke stem.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Alvorens het tijd was voor Jason Derulo, warmde zijn persoonlijke Dj Jae Murphy het publiek op met een dj-set van een half uur. Nog voor het concert begon, stond het, vooral vrouwelijke, publiek al recht op de zittribunes. Van Bruno Mars over Major Lazer tot Justin Bieber. Alle middelen werden ingezet om het vrouwelijke publiek warm te maken. Moest de Dj nog een half uur verder gedraaid hebben zou het publiek al met een voldaan gevoel naar huis gegaan zijn.

Een half uur en een temperatuurstijging later, gingen in de zaal de lichten uit en verscheen er een filmpje op de ledschermen waarin Derulo zichzelf vergelijkt met een leeuw. Een mooie introductie van zijn 2 Sides Tour. Wat volgt was een resem aan hits die in een nieuw jasje gestoken werden. Zo werd “Watcha Say” a capella geopend. Na het eerste nummer ging zijn jas uit en konden de eerste fans niet meer in hun stoel blijven zitten.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tijdens “Shots” en “Wiggle” wordt duidelijk dat de dansers en danseressen een grote rol spelen in heel dit spektakel. De danspasjes die hij zelf meedoet en zijn ontbloot bovenlijf zorgen ervoor dat het publiek al na vier nummers allemaal uit hun stoel zijn gesprongen. De sensuele danschoreografieën zijn soms een tikkeltje vulgair, maar als je weet dat één van de achtergronddanseressen sinds kort ook zijn vriendin is, kan je het hem dat natuurlijk ook niet kwalijk nemen.

In de buik van het optreden krijgen we een heel andere kant van Jason Derulo te zien. Volledig in het wit gekleed, deze keer dus mét hemd, gaat de zanger met “Marry Me”, “In My Head” en “It Girl” de emotionele kant op. Tijdens dat laatste nummer onderbrak hij zelfs het nummer omdat zijn It Girl ontbrak. Een slimme move van de zanger, die onder het goedkeurend oog van zijn vriendin een meisje uit het publiek pikt.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wat volgt is een resem aan hits die Jason Derulo feilloos achter elkaar rijgt. Oké, hij zingt niet alles live, maar dat hij kan zingen, bewijst hij met een herwerkte versie van “Swalla” en een impressionante a capella versie van “Don’t Wanna Go Home” en “The Other Side”. Daarin benut hij zijn kopstem tot het uiterste. Afsluiten deed hij met “Want To Want Me” en een emotionele speech waarin hij het publiek bedankt om zijn droom waar te maken. Als hij het kan, dan kunnen jullie dat ook!

We zagen heel wat interessante herwerkte hits die vergezeld waren van unieke choreografieën die de zanger bijna allemaal feilloos afwerkte. Aan de andere kant maakte hij ook tijd voor zijn gevoelige kant en won hij de harten van zijn vrouwelijke fans. Hoewel hij, vooral tijdens zijn danspasjes, niet alles live zong, kon de zanger wel op veel sympathie rekenen wanneer hij zich volledig focust op zijn zangkunsten. Oh ja, zijn bekende ‘Jason derulooo’ kwam ook een paar keer voorbij.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Related posts
InstagramLiveRecensies

IDLES @ Lotto Arena: Een kolkende massa energie

Het gaat snel voor IDLES. Zeer snel! De laatste zaalshows in België tonen deze stijgende curve perfect aan; Trix in 2019, Ancienne…
InstagramLiveRecensies

Nothing But Thieves @ Lotto Arena: Niets dan dansbare rock

De kans dat je de Britse band Nothing But Thieves al eens live hebt gezien of in de verte op een festival…
InstagramLiveRecensies

Architects @ Lotto Arena: Overvloed aan toegankelijkheid

Architects in de Lotto Arena, dat is al even geleden. In 2019 was de Antwerpse poptempel voor het laatst het decor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.