Vijf tips voor London Calling 2018 + tickets te winnen
Features, Wedstrijden

Vijf tips voor London Calling 2018 + tickets te winnen

Tame Impala, Florence & The Machine, Placebo, Blur, … speelden allemaal vroeg in hun carrière op het Amsterdamse showcase festival London Calling. Ondertussen viert het festival zijn 25ste verjaardag en hebben ze ook dit jaar weer een heleboel opkomend en doorbrekend talent op hun affiche staan. Uit de meer dan interessante line up kozen wij onze vijf favorieten uit, die je op het festival aan het werk kan zien. Omdat een verjaardag gevierd moet worden, mogen wij bovendien ook tickets weggeven voor het festival.

Kakkmaddafakka (26/10)

Een dikke veertien jaar is de Noorse band met de ludieke naam Kakkmaddafakka al bezig en al snel werden ze één van de populairste acts van Noorwegen. Hun succes in de lage landen is echter nog redelijk beperkt, maar kan door een geslaagd optreden op London Calling al snel veranderen. Kakkmaddafakka maakt aanstekelijke en catchy indie rock die al snel je dansbenen in beweging zet. In 2017 releasten ze hun vijfde album Hus en die toont nog maar eens waarom deze band dringend moet doorbreken bij ons.

Sam Evian (26/10)

De New York-based zanger en songwriter Sam Owens gaat onder het alias Sam Evian door de muziekwereld en probeert zo zieltjes voor zich te winnen. De dromerigere en fragiele indie rock van Evian is éénvoudig en zeer charmant. Opvallend is zijn muziek omdat de soberheid en tederheid er vanaf springt en je hart met liefde weet te strelen. Sam Evian tourde reeds met o.a. Big Thief & Whitney en trekt nu ook met zijn nieuwe album You, Forever door Europa. Naast een optreden op London Calling, zal de Amerikaan op 28 oktober in de Trefpunt te Gent staan.

Buzzy Lee (26/10)

Buzzy Lee heeft een wereldberoemde vader, maar daar schuilt ze zich niet achter. Steven Spielberg’s dochter is naast actrice ook een muzikante en wist met haar debuut-ep indruk te maken. Voor haar debuut-ep Facepaint wist ze de elektronische held Nicolas Jaar als producer te winnen, die haar muziek nog meer diepte wist te geven. De mix van indie en electro is een geslaagde mix, die je in Amsterdam en ook in de AB live voor het eerst live aan het werk kan zien.

Elias (27/10)

Door het vermaarde radiostation BBC Radio 1 opgepikt worden en tot grootste stem sinds Sam Smith gedoopt te worden, is alles behalve slecht. Deze eer was weggelegd voor de Zweedse zanger Elias die door zijn soulvolle, lichtjes R&B-klinkende stem weet op te vallen. Zijn debuutalbum Entwinded is nog maar recent uit en bevat krachtige boodschappen omtrent politiek en racisme, maar ook persoonlijke demonen zoals zelfvertrouwen en gender komen aanbod. Een buitengewone stem die één van zijn weinige concerten dit jaar in Amsterdam geeft.

Hookworms (27/10)

Razend enthousiaste recensies kreeg de derde langspeler van Hookworms en meer dan terecht. We beschreven hun recentste worp Microshift als een muzikale vooruitgang en genoten van het negen nummers tellende album. Na twee platen koos de band voor een nieuwe sound en die is zo energiek dat we er haast kippenvel bij kregen. Live is Hookworms meer dan een aanrader en zo hopen we Hookworms nog vaak aan het werk te zien. Een meer dan sterke band die op je bucketlist van must-sees hoort te staan.

Wij mogen alvast tickets (exclusief vervoer en overnachting) weggeven voor deze feestelijke editie van London Calling op 26 en 27 oktober 2018 in de Paradiso te Amsterdam. Het enigste wat je moet doen is een juist antwoord sturen naar wedstrijd@dansendeberen.be op volgende vraag: Hoe heet het debuutalbum van Florence & The Machine dat ze in 2008 op London Calling voorstelden? Stuur het antwoord en je gegevens naar bovenvermeld emailadres door en wie weet zie je wel één van onze vijf tips in Amsterdam.

1 oktober 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter