Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Lover Leaver”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Lover Leaver”

Greta Van Fleet is één van de hedendaagse bands die oerdegelijke rockmuziek maakt met referenties naar lang vervlogen tijden. Net daardoor vallen ze al bij velen in de smaak nog voordat ze een eerste echt album hebben uitgebracht. From The Fires was een verzameling van twee ep’s, maar nu volgt er op 19 oktober een eerste echte langspeler. Anthem of The Peaceful Army zal hun twee meest recente singles bevatten: “When The Curtain Falls” en “Watching Over” en ook het nieuwe “Lover Leaver”. Zowel de nummers van de ep collectie als de singles van het komende album doen aan Led Zeppelin denken. En hoewel sommigen het durven beschouwen als een schaamteloze kopie, gaf Robert Plant al aan fan te zijn.

Verschillende nummers van Anthem Of The Peaceful Army worden al een tijdje live gespeeld. “Lover Leaver” is daar eentje van, maar dan onder de naam “Lover Leaver Taker Believer”. Die vier woorden vormen het hele refrein en ze worden gezongen door een stem die zoals steeds op die van Robert Plant lijkt. Er wordt uiteraard opnieuw stevig gerockt tijdens het nummer met gitaarriffs die z uit de jaren ‘70 konden komen. We verwachten niets anders meer van Greta Van Fleet. Die verwachtingen zorgen er ook voor dat hun optreden in de AB op 27 oktober al lang uitverkocht is.

FacebookInstagramWebsite

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Mysterines – “Sink Ya Teeth”

Aan de overkant van de Noordzee krioelt het van succesvolle bands; het talent ligt er voor het oprapen. Eén van de muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.