Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Catbug – “Kingfisher”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Catbug – “Kingfisher”

De Antwerpse Catbug won in november vorig jaar De Zes. De vorige winnaars van dat provinciale muziekconcours ken je vast wel. Equal Idiots en Tin Fingers zijn ondertussen geen onbekenden meer en dus mocht ook singer-songwriter Paulien Rondou niet achterblijven met eerste eigen werk. Onder haar artiestennaam Catbug brengt ze vandaag debuutsingle “Kingfisher” uit. Maar dat is niet alles, de Artist in Residence bij concertzaal Trix stelt er later dit najaar haar debuutalbum voor.

De voorbode van debuutplaat Universe is een intimistische song die Catbug – net als de rest van haar oeuvre – schreef op de boerderij waar ze woont. De liefde voor rust en eenzaamheid horen we niet alleen terug in de tekst, maar ook in de eenvoudige melodie. Het getokkel klinkt vredig en de stem is net luid genoeg om de rust niet te verstoren en toch de song volledig te tekenen. Het orgeltje dat zich komt moeien in het midden van het lied is dan weer een leuke afwisseling. Alsof er plots een “Kingfisher” komt aanvliegen. Wie fan is van DIY indie-lofi kan zich nu al verheugen op het album van dit opkomend Belgisch talent.

Catbug staat op 23 november in concertzaal Trix, het album Universe verschijnt op 16 november bij Illuminine Records.

Facebook / Instagram / Soundcloud

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gratis zomerfestival Vama Veche maakt volledige line-up bekend

Het zesdaagse zomerfestival Vama Veche in het Brugse Astridpark is elk jaar een geslaagde mix van muziek, theater, animatie en lekker eten….
LiveRecensies

We Are Open (zaterdag) @ Trix: Noise, space, punk en gewoon goeie rock

Dit weekend zet Trix zoals elk jaar zijn deuren open voor opkomend Belgisch talent. Op de eerste dag van het showcasefestival We…
LiveRecensies

Tin Fingers + The Lighthouse @ AB Club: Dubbele portie belpop

De AB beloofde ons een ‘Double bill van dansbare, vrolijke indiepop!’ En die kregen we ook. Tin Fingers bracht meer indie en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.