Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BeraadGeslagen – “Grindbuffel”

BeraadGeslagen is de knotsgekke muziekbaby van Lander Gyselink, drummer en creatief brein achter jazzband STUFF., en Fulco Ottenvanger, toestenist bij De Beren Gieren. En met knotsgek, bedoelen we ook echt knotsgek, niet alleen de muziek botst werkelijk alle kanten op, maar ook de titels van de nummers zijn absurd, maar o zo geniaal – zie bv. “Suikerbeat“. “Grindbuffel” is de eerste single voor hun opkomend album Duizeldorp, dat uitkomt op 26 oktober.

“Grindbuffel” is een single die weer uitschreeuwt dat het geschreven is door de genieën van Beraadgeslagen. Een vettige synthbas is zo wat het enige dat gedurende het hele nummer min of meer stabiel blijft. De drums vliegen je rond de oren waardoor je zelfs soms het ritme gewoon kwijtgeraakt. Respect voor Lander Gyselink. Synths van alle soorten en toonhoogtes vloeien samen tot een geheel dat ze op een of andere manier toch weer heerlijk doen klinken. BeraadGeslagen zou BeraadGeslagen niet zijn als ze niet nog iets extra gek zouden toevoegen, hier hebben ze gewoon hun metronoom in het slot van het nummer laten aanstaan, en het past nog ook!

Dat het een makkelijk verteerbaar of radiovriendelijk nummer is, kunnen we niet zeggen. Maar dat is ook niet wat BeraadGeslagen wil bereiken. Ze blijven gewoon hun verschrikkelijk eigenwijze zelf en dat loont dan toch weer in één of ander ‘catchy’ resultaat. Jazz on drugs, om je helemaal op los te laten gaan.

Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
LiveRecensies

BeraadGeslagen @ Het Depot: Gek én geniaal

We stoefen nog steeds over de opzwepende drumskills die we afgelopen zomer konden aanschouwen bij de festivalshows van Lander & Adriaan. Nu…
AlbumsRecensies

FULCO - FAAM (★★★½): Minutieus experimenteren met verbeelding

Voor wie ‘m nog niet kent: Fulco Ottervanger omschrijft zichzelf als ‘een Nederlandse popzanger uit België die in zijn zoektocht naar duidelijkheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.