Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bas – “Tribe” ft. J. Cole

Tot voor kort bleef hij grotendeels onder de radar, maar het keerpunt lijkt eindelijk aangebroken voor rapper Bas. Het ging nochtans snel met zijn carrière sinds hij begon met rappen in 2010. Hij kreeg een contract bij Dreamville, het label van J. Cole, verscheen op tracks met 50 Cent en DJ Khaled en bracht ondertussen al twee albums uit. Last Winter (2014) en vooral Too High to Riot (2016) bewezen dat Bas met slechts enkele jaren ervaring al indrukwekkende schrijf, produce- en rap skills bezat.

Zijn nieuwe album Milky Way dropt komende vrijdag en is er eentje om naar uit te kijken, tenminste als we op de singles mogen afgaan. Na “Pinball II” (ft. Correy C) en “Boca Raton” (ft. A$AP Ferg), doet Bas een beroep op J. Cole om ons de ultieme tease voor het album te bezorgen. Die samenwerking is geen verrassing, Cole was ook te horen op de vorige albums en de twee heren hebben een heerlijk complementaire vibe. In het uptempo “Tribe” baden ze in een winner’s flow en daar heeft de liefde duidelijk ook wat mee te maken. De gitaarloop en exotische drums passen perfect bij de kleurrijke videoclip waarin de kameraden Haïti onveilig maken.

In Bas’ raps hoor je duidelijk invloeden van J. Cole, maar het staat boven water dat hij ook alleen zijn mannetje kan staan. Hoewel we een goede feature altijd kunnen appreciëren, mag Bas op de rest van zijn nieuwe plaat gerust wat zelfzuchtiger zijn. Cole die recent in een freestyle zijn eigen plaat K.O.D. nog uitriep tot album van het jaar, zal mogen opletten dat Bas niet met die titel gaat lopen.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Related posts
AlbumsRecensies

Drake - For All The Dogs (★★★): Een dobermann met een zachte pels

Wanneer de grootste naam uit de hiphop-scene een nieuw album dropt, zit er maar een ding op: alles aan de kant gooien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Volcano (★★★): Same old lava

Waar Jungle in zijn begindagen baadde in mysterie, straalt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd nu vooral muzikale zonnestraaltjes uit….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.