Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks – “Chicken Bone”

Er zijn maar weinig britpoppers zo populair als The Kooks. Met hun op 31 augustus te verschijnen plaat Let’s Go Sunshine lijken ze hun houdbaarheidsdatum opnieuw enkele jaren te kunnen verlengen. De afgelopen twee jaar tourden de vier heren uit Brighton rond de wereld met een Best of-plaat en wisten ze menige harten opnieuw voor zich te winnen. Een slimme zet, want zo steeg het enthousiasme voor de nieuwe plaat al snel. Een viertal nummers zijn al uitgebracht, vandaag krijgen we voorsmaakje nummer vijf met “Chicken Bones”.

“Chicken Bones” klinkt als een doorsnee The Kooks single met hier en daar wat nieuwe elementen. Het nummer moet het vooral hebben van zijn refrein, maar ook de strofes doen aan de vroegere hoogdagen van The Kooks denken. Dat “Chicken Bone” opnieuw een oorworm geworden is, verbaast dus niemand, en het blijft gewoon aangenaam om naar de verhalen van frontman Luke Pritchard te luisteren. “Chicken Bone” is met andere woorden een leuke warmmaker voor de plaat die zijn doel helemaal weet te bereiken.

Facebook

 

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Kooks @ Vorst Nationaal: Geen naïviteit, enkel doorwinterde klasse

In 2006 schoot er een komeet recht naar de top van de hitparades. Helemaal uit het niks verscheen ze aan de sterrenhemel….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Kooks - 10 Tracks to Echo in the Dark (★★★): Meer pop dan indierock

Al meer dan een decennia lang is The Kooks een gevestigde waarde in de indierockwereld. De Britten veroverden in 2006 ons hart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.