Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “The Echo Of The World”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “The Echo Of The World”

Het is al iets meer dan jaar geleden sinds Cloud Nothings met Life Without Sound op de proppen kwam, maar het lijkt er niet op dat ze bij de pakken blijven zitten. Meer nog, op 19 oktober brengt de band een nieuw album uit. Last Building Burning is de titel en het werd in acht dagen opgenomen, bevat acht nummers en duurt slechts dertig minuten. Kort dus, maar wie weet is het heel krachtig. Eerste voorsmaakje krijgen we alvast in de vorm van “The Echo Of The World”.

Het lijkt er alvast op dat Cloud Nothings en iets vuilere weg inslaat met het nieuwe album. Waar Life Without Sound een grootse sound in zich had zitten, heeft “The Echo Of The World” een veel ruwere klank. Het album werd gemaakt omdat frontman Dylan Baldi een gemis voelde in de hedendaagse muziekwereld. Niet genoeg kracht in de muziek, zo zegt hij zelf. “The Echo Of The World” bevat alvast heel veel power. Rammelende gitaren zetten het nummer in dat dreigend verder gaat en uiteindelijk furieus uitbarst. Baldi haalt zijn beste geschreeuw boven en dat klinkt allemaal angstaanjagend goed. Benieuwd of de rest van de plaat ook zo’n uitspatting van kracht zal zijn.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

Tracklist:

On An Edge
Leave Him Now
In Shame
Offer An End
The Echo Of The World
Dissolution
So Right So Clean
Another Way Of Life

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "I'd Get Along"

Ieders favoriete posthardcore-subgenrejongleur die eruit ziet alsof hij in zijn moeders kelder woont, heeft een nieuw album klaar. Dit lijkt een vrij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Running Through The Campus"

Eind vorig jaar stond Cloud Nothings plots weer op het voorplan met de leuke single “Final Summer”. Qua timing had het trio…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Final Summer"

Het Ohioanse indierock collectief Cloud Nothings bleef productief gedurende de pandemie en deelde in 2021 het sterke album The Shadow I Remember….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.