Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON – “1999 WILDFIRE”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON – “1999 WILDFIRE”

Dat Brockhampton een slag te boven kan komen zoals het vertrek van Ameer Vann, bewees de zelfverklaarde ‘beste boyband sinds One Direction’ met hun optreden tijdens The Tonight Show, waar ze het nummer “Tonya” brachten. Het vertrek van een belangrijk lid als Ameer Vann – na beschuldigingen van seksueel wangedrag – deed vragen rijzen over de toekomst van het collectief. Niet alleen was hij een publieksfavoriet, hij stond ook nog eens op alle covers van de Saturation-trilogie en werd zo samen met Kevin Abstract het gezicht van de groep. Nadat ze hun tour moesten annuleren en als groep nadachten over de onzekere toekomst, kropen ze met “Tonya” uit een diep dal en zijn ze nu terug met “1999 WILDFIRE”.

Hoewel het nog niet bevestigd is, ziet het ernaar uit dat “1999 WILDFIRE” op hun nieuw album THE BEST YEARS OF OUR LIVES zal verschijnen. Het nummer is enorm aanstekelijk vanaf de eerste seconde. Op Merlyn Wood na komt iedereen hier aan bod. Het refrein wordt door frontman Kevin Abstract verzorgd, rappers Matt Champion, Joba en Dom McLennon wisselen elkaar af met enkele strakke verses en net zoals op “Tonya” mag zelfs Bearface een stukje meezingen. De weg naar succes, de mensen rondom je die ervan willen profiteren, liefde, hoe de leden zich als buitenstaanders voelen, … Veel thema’s komen hier aan bod. Over buitenstaanders gesproken, de sound doet ons enorm hard denken aan OutKast, vooral dan André 3000. Een vergelijking die kan tellen.

BROCKHAMPTON bewijst dat ze ondanks het hele Ameer Vann-fiasco niet zullen stoppen en harder dan ooit zullen gaan. Je kan onze favoriete boyband op dag 1 van Pukkelpop aanschouwen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Champion & JENNIE - "Slow Motion"

Eind 2022 bracht BROCKHAMPTON hun laatste album TM uit. Een einde aan hun hoofdstuk als groep, maar niet als muzikanten. Deze maand…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - TM (★★★★): Het gehoopte einde

Weinig dingen in het leven bieden meer voldoening dan je gelijk krijgen. Sinds de aankondiging van de tragische break-up van BROCKHAMPTON, speculeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.