Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Labrinth – “Same Team”

Labrinth is het soort muzikant dat al jaren meedraait zonder écht op te vallen. Dat komt mogelijks doordat zijn laatste album al van 2012 dateert en hij vooral bekend is van het samenwerken met wereldsterren. Hij maakte in het verleden furore met Tinie Tempah, Noah Cyrus, en vooral met Emeli Sandé. Tegenwoordig brengt de man muziek uit als deel van de supergroep LSD, samen met Sia en Diplo. Dat is blijkbaar nog niet genoeg, want hij is ook druk bezig aan zijn nieuw album en daar krijgen we vandaag een voorsmaakje van.

Op “Same Team” krijgt Labrinth hulp van de Britse zangeres/rapper Stefflon Don (bekend van het meesterwerk “Bum Bum Tam Tam”). Het nummer opent met de zachte stem van Labrinth, die direct een ode brengt aan bluesgrootheid B.B. King. Wij hopen direct dat dit een soulnummer gaat worden, het genre waar Labrinth in uitblinkt. Met “Jealous”, een zachte ballad, scoorde hij namelijk zijn grootste hit. Niets is echter minder waar, op de achtergrond horen we een trage beat. Als je die beat wegdenkt, hoor je een soulnummer. Als je de zanglijnen wegneemt, hoor je echter een relax strandnummer om een cocktail bij op te drinken.

Een beetje een vreemde combinatie en tegen het eind van het nummer breekt de track helemaal open en is deze track ineens een dansnummer geworden. Dit voelt heel erg goed aan, en het is jammer dat het nummer dan direct stopt. Naar onze mening was het beter geweest als de Brit voor één genre had gekozen, nu lijkt het net iets teveel van het goeie.

Facebook | Instagram | Spotify

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia & Kylie Minogue - "Dance Alone"

Enkele jaren terug was de Australische zangeres Sia niet weg te slaan van de radio: “Cheap Thrills“, “Chandelier” en “Flames” zorgden ervoor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Emeli Sandé - "All This Love"

Dat Emeli Sandé een klok van een stem heeft, staat buiten kijf. Toch is het ondertussen al van 2012 geleden dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.