Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Say Lou Lou – “Ana”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Say Lou Lou – “Ana”


Na enkele jaren komt Say Lou Lou opnieuw naar buiten met nieuw werk, namelijk de single “Ana”. De Zweeds-Australische tweeling heeft sinds hun vorige album Lucid Dreaming lang gebroed op de idee hoe de reputatie van popgroep te verliezen en welke alternatieve richting uit te kiezen. “Ana” is eindelijk ter wereld gekomen, verdient het gehoord te worden en maakt ons benieuwd naar het nieuwe album dat in de herfst van 2018 zal worden uitgebracht.

Het is een enorme verademing om te horen dat Say Lou Lou afgestapt is van de popsound die de muziek van dit duo steeds domineerde. Toch weten ze ondanks de stijlwijziging de toegankelijkheid te behouden. Trip hop is de noemer waar ze zich onder geplaatst hebben, en daarom worden bij het luisteren al snel linken gelegd met bands als Massive Attack en Portishead. Met verschillende instrumenten voorziet Say Lou Lou een geleidelijke maar dramatische climax die muzikaal-technisch veel interessanter en beter is dan bij vorige nummers. De vraag kan echter gesteld worden in hoeverre de band vernieuwend is in dit genre. De tweeling zet zich duidelijk af van het popgenre, maar lijkt als alternatief enkel een kopie te maken zonder eigen ideeën toe te voegen. De stemmen van het duo zorgen voor de herkenbaarheid van de band, maar garanderen geen eigen sound.

Say Lou Lou toont een kant van zichzelf die zich distantieert van het verleden en de focus legt op trip hop. Dat is een gedurfde keuze en muzikaal-technisch een grote sprong, maar het lijkt eerder een goed overgenomen kopie dan een eigen creatie. Desondanks heeft Say Lou Lou een hoogstaand nummer afgeleverd en weet het duo een nieuwsgierigheid op te wekken naar de manier hoe ze zichzelf verder zullen vormen.

Related posts
LiveRecensies

Hooverphonic @ Koningin Elisabethzaal: Zit, luister en geniet

Recentelijk bracht Hooverphonic met Fake Is the New Dope een nieuwe plaat uit en om dat te vieren liet de groep de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Hooverphonic: 'Na covid hadden we iets hoopvols nodig'

Hooverphonic gaat al enige tijd mee en blikt dan ook al te graag terug op eerdere prestaties zoals ze de afgelopen maanden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hooverphonic - Fake Is The New Dope (★★★★): Terugkeer naar het heden

Geike Arnaert was jarenlang het gezicht en de stem van Hooverphonic vooraleer ze zich eventjes op haar solomuziek focuste. Hooverphonic ging verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.