Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds – “Unfold (ft. SOHN)”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ólafur Arnalds – “Unfold (ft. SOHN)”

Vorige maand deed Ólafur Arnalds de BOZAR in Brussel een avond wegdromen met zijn nieuwe concerttour ‘All Strings Attached’. Zichtbaar nerveus liet de IJslander toen al enkele nieuwe nummers los op het publiek, en die werden stuk voor stuk warm onthaald. Vandaag laat Arnalds ook de rest van de wereld kennismaken met nieuw werk. Met de hulp van SOHN brengt hij “Unfold” uit, een tweede single als voorbereiding op de nieuwe plaat.

“Unfold” begint vrij klassiek, met een repetitieve melodie van een groep strijkers. De aanvulling van de STRATUS-piano zorgt ervoor dat het nummer meteen zacht en optimistisch aanvoelt. Na twee minuten krijgt het klassiek-instrumentale gedeelte versterking van een iets zwaardere elektro-beat en uiteindelijk ook de stem van SOHN. Hoewel zijn meerstemmige oe-oe’s perfect in het nummer passen, kunnen echte SOHN-fans teleurgesteld zijn in de bijdrage van de man. De elektroprins weet zijn stempel niet volledig te drukken, maar vindt wel mooi zijn plaats in de nostalgische sfeer van Arnalds.

Samen met de nieuwe single geeft Ólafur Arnalds ook informatie vrij over het nieuwe album. Na maanden vol teasers en een foto van de tracklist laat hij weten dat de plaat re:member zal heten, net als de eerste single. De release staat gepland op 24 augustus.

De eerste twee singles doen ons volop aftellen naar die release. 25 oktober vult Arnalds de Antwerpse Koningin Elisabethzaal, maar de tickets voor dat concert zijn ondertussen allemaal de deur uit…

Facebook/Website

Related posts
InstagramLiveRecensies

SOHN @ Trix Club: Gezelligste woonkamer van het land

Na onder meer optredens in Nederland, Polen en Spanje kreeg België de eer om SOHNS Europese tournee in schoonheid af te sluiten….
LiveRecensies

Ólafur Arnalds @ Koninklijk Circus: Georchestreerde rust en chaos

IJsland heeft op muzikaal vlak een mooi en divers landschap. Een van de parels is zonder twijfel de componist en multi-instrumentalist Ólafur Arnalds….
AlbumsRecensies

SOHN - Trust (★★★★): Goudeerlijke en inspirerende terugkeer

Er zijn artiesten die erin slagen om quasi jaarlijks of tweejaarlijks een album te releasen, andere muzikanten nemen dan weer ruimschoots de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.