Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WSTR – “Bad To The Bone”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WSTR – “Bad To The Bone”

Na hun debuutplaat Red, Green or Inbetween uit 2017, die vrij goede commentaren kreeg, heeft WSTR hun tweede album aangekondigd met een eerste single. De tracklist van Identity Crisis dat via Hopeless Records zal verschijnen, is al bekend, een datum echter nog niet. De eerste single genaamd “Bad To The Bone” werd gisteren voorgesteld op BBC Radio One en vanmorgen op Spotify en Apple Music gezwierd.

“Bad To The Bone” begint als een typisch poppunk nummer, met een opzwepend gitaardeuntje. Maar de grootste kracht van WSTR zijn de refreinen en de atypische tekstthema’s. Vooral het verbloemen van niet zo’n mooie thema’s is een koud kunstje. Dit keer geen moeilijke jeugd waarin iedereen gepest wordt, maar het omgekeerde: een kind dat geen pretje was om op te voeden. Geen blad wordt voor de mond genomen en zo klinkt ook het nieuw materiaal. Een fijn voorsmaakje voor het tweede album in evenveel jaren tijd, niet slecht.

De grootste punten van kritiek die WSTR te verduren kreeg, is dat de vocals overgeproduced waren en dat ze te veel op Neck Deep leken. Met “Bad To The Bone” lijken ze aan beide punten gewerkt te hebben. WSTR is onderweg naar een eigen identiteit en daar malen wij allerminst om. Dankzij het weggevallen van de overproducing op het stemgeluid klinken de jongens nog een stuk oprechter en authentieker.

Facebook / Twitter / Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.