Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damien Rice – “100 Miles Across The Room”

In 2008 trok Damien Rice met wat vrienden van Dublin naar Barcelona met het plan om onderweg muziek te maken. ’10 Days To Barcelona’ heette het project en elke dag schreef Rice een nieuw nummer. Het project bleef tien jaar lang op een plank liggen stof te vergaren tot Rice het onlangs nieuw leven in blies. “100 Miles Across The Room” is het eerste resultaat van die reis dat wereldkundig wordt gemaakt en krijgt meteen twee verschillende versies. De akoestische en georchestreerde versie klinken beide vintage Rice met een zachte gitaar en zijn indringende en meeslepende stem.

Na tien jaar wou Rice niet meer wachten en dus slingerde hij het nummer meteen na het opnemen het web op. Beide versies zijn ‘unmastered’ en dat versterkt alleen maar de rauwe sound en lyrics. Rice’s stem klinkt ongepolijst en authentiek. De strijkers en arrangementen zwellen groots aan en breien een groots einde aan het kleine nummer. Kortom een nummer dat perfect op zijn laatste plaat My Favorite Faded Fantasy had kunnen staan.

Damien Rice is nu van plan om de overige nummers van zijn ’10 Days To Barcelona’ af te werken en online te gooien. Wij zijn alvast benieuwd tot welk moois de reis hem heeft geïnspireerd.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Damien Rice @ Stadsschouwburg Antwerpen: Door de grote poort naar het rijk van de allergrootsen

Wat is er met Damien Rice gebeurd? Dat is het eerste resultaat dat Google weergeeft wanneer je je zoekopdracht naar Rice ingeeft….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damien Rice - "Astronaut"

Dat Damien Rice het rustig aanpakt met zijn muzikale carrière kunnen we gerust een understatement noemen. Van de vijf albums die de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thomas Dybdahl - “River”

Thomas Dybdahl, dames en heren. Voor degenen die hem nog niet kennen: Dybdahl is een Noorse singer-songwriter die muziek maakt ergens op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.