Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Ferg – “Harlem Anthem”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Ferg – “Harlem Anthem”

 

Vorige week bracht A$AP Rocky na drie jaar eindelijk zijn nieuw album Testing uit, maar nu is alle aandacht weer op kompaan A$AP Ferg gericht. Ferg is zowat het enige lid van het hiphopcollectief A$AP Mob dat uit de schaduw van de facto leider A$AP Rocky kon treden en een solide solocarrière kon opbouwen. Zijn laatste album Still Striving kon het publiek maar matig bekoren, maar het bevatte wel “Plain Jane” dat platinum ging in de Verenigde Staten. Na enkele singles met Denzel Curry en Joey Badass is Ferg terug met een nieuwe track die “Harlem Anthem” heet.

“Harlem Anthem” is een ode aan de stad Harlem waar A$AP Ferg opgroeide. De single maakt deel uit van de soundtrack voor de film Uncle Drew. Net zoals Fergs vorige album is deze track vrij matig. De productie heeft duidelijke old-school vibes, maar Ferg rapt ondermaats. Het is wel mooi dat hij een ode brengt aan Harlem en aan andere rappers die daar afkomstig van zijn, zoals Ma$e en Cam’Ron. Jammer genoeg mist de track wat explosiviteit en is het refrein nogal zwak. Het nummer is degelijk soundtrack-materiaal, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het een belangrijk onderdeel in Ferg’s repertoire zal worden.

A$AP Ferg heeft zelf al bekendgemaakt dat hij bezig is met een nieuw album. Hopelijk wordt het een verbetering tegenover de teleurstellende prestaties van Ferg de afgelopen jaren.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nas & DJ Premier - "Define My Name"

‘I don’t know how to start this shit’ zei Nas exact dertig jaar geleden, waarna hij een van de allerbeste hiphopalbums aller…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.