Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Good Charlotte – “Actual Pain”

De Amerikaanse, alternatieve poppunkers van Good Charlotte zijn in rouw. De band rondom de broertjes Benji en Joel Madden werden op pijnlijke wijze met de eindigheid van het leven geconfronteerd toen Lil Peep iets te kwistig met Xanax en Fenatyl was omgegaan. Peep, Gustav Åhr voor de betere fan en vriend, stond op dat moment op het punt eigenhandig een hedendaagse emorevival te ontketenen. Nooit stak hij daarbij onder stoelen of banken dat hij een grote Good Charlotte fan was en hen als inspiratiebron beschouwde, iets wat de band zelf niet ontgaan is. Het stond bijgevolg in de sterren geschreven dat GC zou gaan aantreden op Peep’s Memorial Event. Daar brachten ze een cover van zijn bekendste track “Awful Things”.

Maar daar stopte het klaarblijkelijk niet. De cover werd uitgebracht als single en ook het vandaag geloste “Actual Pain”, is een integraal onderdeel uit het verwerkingsproces. Het nieuwe nummer kreeg een plekje op Generation Rx, hun zevende album dat op 14 september zal verschijnen. In grote lijnen zal deze plaat vooral over de drugproblematiek onder artiesten gaan, aldus ook dit nummer. “Actual Pain” wijkt instrumentaal in eerste instantie niet veel af van het ouder Good Charlotte-materiaal, al plakt er aan dit nummer toch een vies, overgeproducet elektronisch kantje. Hierdoor menen we een beetje de sound van de allerlaatste Linkin Park plaat te herkennen.

We zijn benieuwd naar hoe de sound van de band op de rest van Generation Rx zal klinken. Mensen die de band live aan het werk willen zien, stippen best donderdag 7 februari al aan in hun agenda. Want dan is Good Charlotte te gast in de Ancienne Belgique.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Peep - "haunt u"

De dood van Lil Peep is volgens ons nog steeds een van de meest tragische overlijdens in de recente hiphopgeschiedenis. Lil Peep,…
InstagramLiveRecensies

Yung Lean @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Emorap, het genre dat weigert uit te sterven

De hoogdagen van de emorap, met Lil Peep, XXXTentacion en Juice WRLD als absolute uitblinkers, lijken al eventjes voorbij, maar met het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.